Nyheter säsongen 2019/2020

Efter några år av boendeexpansion satsar Branäs stort på att bygga ut och stärka skidområdet till säsongen 2019/20 med bland annat en ny 6-stols expresslift och en ny nedfart från toppen av berget.

 

6-stols expresslift

Liften, en 6-stols expresslift från Doppelmayr, ersätter två befintliga liftar i det så kallade Sjöområdet i norra delen av Branäsberget men kommer trots det att  fördubbla liftkapaciteten i området. Även skidområdet utökas då den befintliga släpliften har delat området i två delar. Nu skapas ett stort och brett skidområde med spännande skogsdungar och stigar för de minsta. Sjöområdet är oerhört populärt det finns ett behov av en liftkapacitetsökning. Genom att ta bort den släplift som tidigare skurit av området kommer det här att bli ett helt unikt område med stora härliga skidytor.

Den nya expressliften blir 850 meter lång och har en kapacitet på 2600 personer per timme. Det skall jämföras med de två befintliga liftarna i området haft en kapacitet på 1300 personer per timme. Den sammanlagda kostnaden på liftsatsningen landar på 50 miljoner kronor.

Ny nedfart från toppen

Från Branäsbergets topp, norr om den ikoniska Storbacken, anläggs en ny röd nedfart. Nedfarten kommer att avlasta de tre nedfarter som leder ned till byn idag och skapa en bättre skidupplevelse även i de befintliga backarna.  Nedfarten går genom tät och tung granskog och utsikten över Branäsdalen är hänförande.

Den här nya nedfarten följer terrängen på ett mjukt sätt och kommer bjuda på härlig åkning. Med markarbeten och snösystem landar satsningen på dryga 7 miljoner kronor.