Kul att du är intresserad av att boka din skidresa hos Branäs!

Fyll i ditt namn och och telefonnummer så ringer vi upp!
När vill du bli uppringd? Skicka
Meny
Sök
Spela film

Vill du ha vinterns roligaste jobb?

Jag kan verkligen rekommendera att jobba en säsong i Branäs, just du som vill vänta ett år eller två med plugget borde överväga att komma hit.

Lukas - Skidlärare

Jag träffade oerhört fina människor som blev till vänner jag kommer ha för resten av mitt liv.

Jessika - Servitris

Alla Säsongsjobb

Skiduthyrare

Vår skiduthyrning är en av Sveriges största och har en central roll i våra gästers upplevelse. Som medarbetare hos oss kommer du att arbeta i ett stort arbetslag med många olika uppgifter. Skiduthyrningens huvudsakliga uppgift är att förse våra gäster med den utrustning de behöver för en komplett vintersemester på vår anläggning. I dagligdrift arbetar du vanligtvis med uthyrning av utrustning vid disk, i skidverkstaden eller med iordningställning förbokad utrustning. På ankomstdagar levererar vi även utrustning direkt till gästens stuga. Vissa av tjänsterna i skiduthyrningen kombineras med en tjänst i liften, för dig som gillar att jobba både inom- och utomhus. Det är meriterande att ha jobbat med service tidigare och att ha kassavana.

Detta är en säsongsanställning mellan 22 januari och 18 mars.

Vaktmästare

Som vaktmästare i Branäs är du en viktig del av ett litet sammansvetsat team som jobbar både ”on och off stage”. Mycket av arbetet sker under eget ansvar och det är viktigt att du är en problemlösare som ser positivt på tillvaron. Som vaktmästare hjälper du både gäster och medarbetare med diverse problem som uppstår i boendet och på anläggningen. Du kommer att få ta tag i allt mellan himmel och jord som sker i stugbyarna och på anläggningen, därför är du både prestigefri och flexibel. Du är lite av en allkonstnär, du har ett tekniskt intresse och är duktig på att snickra, laga och reparera saker. Delar av arbetet är förlagt till tidig morgon eller sen kväll.

Liftvärd

Som liftvärd fyller du en viktig roll på skidanläggningen. Det är inte bara att du ska lära och hjälpa våra gäster i liften. Det är också du som träffar i stort sett alla anläggningens gäster. Det är viktigt att du är en god ambassadör för vår anläggning och att du kan svara på gästernas alla möjliga frågor samt ge roliga och välbehövliga tips för dagen! Det är viktigt att du har en hög social kompetens. Som liftvärd roterar du och jobbar i olika liftar olika dagar. Vi tar oss till liften genom att åka skidor/snowboard så det är viktigt att du gillar utförsåkning. Vi har följande liftar som bemannas: gondol, 4-stols sittlift, ankarliftar och knappliftar.

Detta är en säsongsanställning mellan 29 januari och 31 mars.

Servitris-Servitör

Vid foten av Storbacken i Branäsbyns centrum ligger Brant’s Bar & Restaurang, Klarans Kök och Dalmans pizzeria. Byns restauranger erbjuder sammanlagt cirka 400 sittplatser inomhus och ytterligare 200 på den stora uteterrassen. I Brant’s Bar & Restaurang serveras a la carte både till lunch och middag och det är även här som vår DJ intar scenen under helgerna, där livebandet myser med gitarren framför brasan och där Värmlands skönaste afterski tar fart! Klarans Kök är vår största restaurang som erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Klarans bar är välbesökt och de mysiga sofforna intill den stora brasan är en given plats för eftermiddagshäng för både stora och små. Dalmans pizzeria är restaurangen med den stora personligheten. Här går pizzaugnarna varma från öppning till stängning och den avslappnade stämningen gör Dalmans till en självklar mötesplats.

På andra sidan berget hittar vi Ladans Grill och Loftets Kök tillsammans med Ladans bar som tillsammans ger 250 sittplatser inomhus och 100 utomhus. Ladans Grill erbjuder vällagad och renodlad a la carte i en rustik miljö till både lunch och middag. Restaurangen är anläggningens mest välbesökta och gäster rekommenderas att boka bord kvällstid. Loftets Kök på ovanvåningen i samma byggnad erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Restaurangen har funnits i två säsonger och har en av anläggningens allra vackraste lokaler.

Som servitris/servitör arbetar du dag- och kvällstid med buffé och a la carte på någon av våra restauranger. Du ska ha erfarenhet från har serverat a la carte och haft egen station.

Du är påläst vad gäller menyerna och delar gärna med dig av dina rekommendationer till gästen. Du är duktig på att se vad som behöver göras och bemästrar din inre prioriteringslista. Att kommunikationen med dina kollegor såväl på golvet som i bar och kök fungerar bra är någonting du värdesätter och givetvis är din arbetsattityd positiv.

Ditt yttersta mål är att se till att vi alltid överträffar våra gästers förväntningar. För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du är restaurangens och hela Branäs ansikte utåt, och nöjda gäster är alltid ditt främsta mål. Eftersom barnfamiljer är vår viktigaste målgrupp så är det viktigt att specifikt kunna se barnens perspektiv och behov.

Extrajobb som lokalvårdare

Vi söker nu medarbetare som vill jobba ”extra” hos oss denna vintersäsong. Som lokalvårdare i Branäs är du med i det team som ansvarar för att våra boenden är rena, fräscha och tilltalande för våra gäster. För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad, noggrann, ansvarsfull och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt, nöjda gäster är alltid ditt främsta mål. Det är ett grymt extraknäck om du vill tjäna lite extra pengar denna vinter. Det är främst på våra bytesdagar torsdag och söndag som man jobbar.

Skicka in en ansökan med CV och personligt brev till jobba@branas.se. Undrar du över något kan du ringa personalchef, Karin Modin Svärd, telefon 054-13 26 01.

Spontanansökningar

Handel och Aktivitet

Aktivitetsledare

Aktivitetsledarna jobbar i ett litet sammansvetsat team som själva planerar och genomför aktiviteter för våra gäster, både barn och vuxna. Aktivitetsutbudet är brett! En viktig del är att agera som våra maskotar Björnbusen och Björnbusan, våra minsta gästers allra största favoriter. Maskotarna finns ute i anläggningen varje dag och busar och leker med barnen. Du och dina kollegor planerar och genomför alla lekar och aktiviteter. Du kommer bland annat att få anordna barnens After Ski, jobba med tävlingen Björnbusecupen och andra roliga aktiviteter för våra unga besökare Du jobbar också som liftvärd i en av våra barnliftar där du assisterar skidskolan och hjälper barnen att lära sig att åka lift. Björnidet är en annan viktig del av verksamheten i Branäs. Hit kan man komma när man vill göra någonting annat än att åka skidor. Björnidet är ett stort, helt gratis, aktivitetscenter för barnen i Branäs. Här ser vi på film, myser, leker, busar och pysslar tillsammans.

Arbetsledare skiduthyrning

Som arbetsledare ansvarar och jobbar du i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet och service. Du är avdelningschefens högra hand och den närmaste kontakten för medarbetarna på avdelningen. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel. Du har budgetansvar för avdelningens arbetade timmar och schema. Vår skiduthyrning är en av Sveriges största och har en central roll i våra gästers upplevelse. Som medarbetare hos oss kommer du att arbeta i ett stort arbetslag med många olika uppgifter. Skiduthyrningens huvudsakliga uppgift är att förse våra gäster med den utrustning de behöver för en komplett vintersemester på vår anläggning. I dagligdrift arbetar du vanligtvis med uthyrning av utrustning vid disk, i skidverkstaden eller med iordningställning förbokad utrustning. På ankomstdagar levererar vi även utrustning direkt till gästens stuga. Vi har två skiduthyrningar, en i Branäs by och en uppe på berget. Du har erfarenhet av arbetsledarrollen från tidigare jobb.

Butikssäljare Livsmedelsbutik

Vi har två livsmedelsbutiker, en i Branäs by och en i Ladan uppe på berget. Här kan man köpa allt från färskt bröd till souvenirer. Som butikssäljare i våra livsmedelsbutiker så arbetar du med allt som rör den dagliga driften i butiken. Du sitter i kassan, tar emot leveranser, packar upp varor och frontar butiken. I butiken uppe på berget samarbetar vi även med sportshopen och säljer en del kläder och utrustning. Ditt yttersta mål att se till att vi alltid överträffar våra gästers förväntningar. För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du bör ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och kassavana.

Butikssäljare Sportshop

I Branäs sportshop hittar du ett brett sortiment av skid- och vintertillbehör. Som butikssäljare förväntas du leverera god service och kunskap till våra gäster, för att guida dem fram till rätt köp för just dem! Du ansvarar för kassahantering, skyltning/exponering och påfyllning av kläder och utrustning från lagret. Du behöver både vara självständig och initiativtagande men också gilla att vara med i ett större team. Vi ser också gärna att du är har viljan att jobba mot försäljningsmål och triggas av utmaningar! Ditt yttersta mål att se till att vi alltid överträffar våra gästers förväntningar. För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du bör ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och kassavana.

Skid-/Snowboardlärare

Som skid-/snowboardlärare i Branäs arbetar du med både barn och vuxna, grupper och privatlektioner. Det är ett utmanande och utvecklande jobb som ställer höga krav både på din egen åkning och på din förmåga att lära ut till andra. I tjänsten ingår även att medverka i diverse aktiviteter som anordnas för våra gäster, både barn och vuxna. Som skidlärare tillhör du de som har förmånen att ha lite längre möten med våra gäster, det är en självklarhet för dig att ge varje gäst en unik upplevelse och goda minnen från vintersemestern! Saknar du skid- eller snowboardlärarutbildning, men är rätt person för oss, så hjälper vi dig in på rätt utbildning och vi kommer dessutom att betala en del av utbildningskostnaden.

Skidverkstadsmedarbetare

Du ser till att dagligdriften i vår skidverkstad sker på ett effektivt sätt och att den anpassas efter rådande och kommande behov. Vidare ser du till att alla maskiner (slipnings- och vallningsmaskin m.m.) underhålls regelbundet och hålls i gott skick. Du skall även kunna lära ut till dina kollegor hur dessa maskiner används och underhålls på bästa sätt. Vi ser till att du får den utbildning och stöd du behöver på plats för att kunna utföra samtliga arbetsuppgifter i skidverkstan. Utöver våra maskiner ansvarar du också för att allt material som behövs i skidverkstan finns hemma samt att det är ordning och reda i lokalen. Som verkstadsmedarbetare är det önskvärt att du är kunnig eller har erfarenhet inom liknande hantverkaryrke, och att du känner dig bekväm med maskiner och handverktyg. Andra arbetsuppgifter i skiduthyrningsverksamheten förekommer.

Boende och Service

Arbetsledare Infocenter

Som arbetsledare ansvarar och jobbar du i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet och service. Du är avdelningschefens högra hand och den närmaste kontakten för medarbetarna på avdelningen. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel.
Som medarbetare i Branäs Infocenter arbetar du med alla de arbetsuppgifter som är vanligt förekommande i en reception samt bokning, rådgivning och försäljning av skidskola, aktiviteter och liftkort, som också är en stor del av vårt arbete. Många av våra gäster väljer att kontakta oss via telefon, där hjälper vi dem med alla möjliga frågor och problem som kan dyka upp. Vi hjälper även till med frågor som rör andra avdelningar, det är därför viktigt att du som Infocenter-medarbetare är flexibel och lösningsorienterad. Det är oftast Infocenter våra gäster vänder sig till när de funderar över något eller har bekymmer av något slag
Du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift. Du arbetar både i Branäs by och uppe på Branäs berget. Du har erfarenhet av arbetsledarrollen från tidigare jobb och har lätt för att ta in mycket ny information.

Infocenter-medarbetare

Som medarbetare i Branäs Infocenter arbetar du med alla de arbetsuppgifter som är vanligt förekommande i en reception samt bokning, rådgivning och försäljning av skidskola, aktiviteter och liftkort, som också är en stor del av vårt arbete. Många av våra gäster väljer att kontakta oss via telefon, där hjälper vi dem med alla möjliga frågor och problem som kan dyka upp. Vi hjälper även till med frågor som rör andra avdelningar, det är därför viktigt att du som Infocenter-medarbetare är flexibel och lösningsorienterad. Det är oftast Infocenter våra gäster vänder sig till när de funderar över något eller har bekymmer av något slag. Du arbetar i Infocentret i både Branäs by, uppe på Branäs berget och i receptionen på Mountainlodge. På vissa ankomstdagar kommer du även att få hjälpa till med stugcheck och med städning på våra Lodger. Vi önskar att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som beskrivs ovan.

Lodgeteam

Till Ski- och Mountain Lodge söker vi medarbetare som städar och stylar våra Lodgerum och även vissa allmänna ytor. Vill du vara en pusselbit i ett team som brinner för att göra det där lilla extra för våra gäster, det som får dom att trivas hos oss och komma tillbaka år, efter år, efter år?
Vi söker dig som älskar att göra dina arbetskompisar bra, och du skrattar gärna och ofta. Du gör helt enkelt allt för att göra dagen lite bättre för människorna runt omkring dig, såväl gäster som kollegor. Du är en omtänksam person som tycker att det är roligt att utvecklas och bli bättre tillsammans med ditt team. Att du är positiv och aldrig ser saker som sker som problem, utan ett sätt att utvecklas på, ser vi som en självklarhet.
Vi behöver dig som tar ansvar för ditt jobb och har en känsla för vad gästen uppfattar som rent och snyggt. Du gillar att jobba både självständigt och i grupp. Och du trivs med att stundtals jobba i ett högt tempo samtidigt som du alltid är noggrann och har ett öga för att se detaljer.
Under våra stora ankomstdagar är vi ett stort gäng som kämpar mot målet att ge våra gäster något utöver deras förväntningar. Under dessa dagar läggs mycket ansvar på dig då du blir ”gruppledare” för en grupp på ca 2 personer.

Vi önskar och tror att du är:
• Pålitlig och flexibel.
• Ansvarsfull.
• Har mod att kunna ta egna initiativ – du är lösningsorienterad.
• Positiv och glad.
• En toppenkollega som alltid gör allt för att hjälpa dina kollegor.
• En person som brinner för att ge våra gäster service i världsklass.
• Noggrann och effektiv – du gör saker i rätt ordning.
Stämmer ovanstående in på dig? Härligt! I så fall lovar vi:
• En arbetsplats där misstag ses som ett sätt att lära sig och bli bättre på.
• En arbetsplats där du kan utvecklas.
• En arbetsplats där du lär känna många nya människor och även nya sidor hos dig själv.
• En arbetsplats med många personalaktiviteter på fritiden.
• En arbetsplats som ordnar boende till alla som önskar.

Nattportier

Som nattportier i Branäs är du en viktig del av ett litet sammansvetsat team som jobbar både ”on och off stage”. Mycket av arbetet sker under eget ansvar och det är viktigt att du är en problemlösare som ser positivt på tillvaron. Som nattportier hjälper du våra gäster med diverse problem som uppstår i boendet och på anläggningen. Du kommer att få ta tag i allt mellan himmel och jord som sker i stugbyarna och på anläggningen, därför är du både prestigefri och flexibel! Du förbereder mycket inför kommande gästers ankomst, drar listor till städbolaget, enklare vaktmästeriutryckningar efter att vaktmästaren gått hem och du finns nåbar på jourtelefonen för våra gäster efter att Infocenter stängt för dagen. När du inte jobbar natt eller är ledig kommer du att vara ankomstvärd i byn eller på berget, du kommer även att jobba vissa dagspass i Infocenter.

Servicehjälte

Vill du vara med och ge våra gäster den allra bästa servicen dom kan få?
Just nu söker vi extrapersonal till vårt Lodgeteam. Som en del i vårt Lodgeteam är du med och städar och stylar våra Lodger. Det är ett grymt extraknäck om du vill tjäna lite pengar medans du t.ex. pluggar. Våra ankomstdagar är torsdagar och söndagar med undantag för jul och nyårsankomsterna då ankomstdagarna ligger på måndagar, tisdagar och fredagar. Du jobbar mellan ca kl. 9.15–14.15 och du jobbar i en grupp tillsammans med andra härliga människor. Denna tjänst kan man söka om man har möjlighet att jobba några dagar under vintersäsongen. Som sagt så är det ett grymt extraknäck då Lodgerna är fräscha och inte har så många år på nacken. Vi ser fram emot din ansökan!

Snö och Drift

Arbetsledare Lift- gästvärdar

Som arbetsledare ansvarar och jobbar du i den dagliga driften på avdelning och ser till att gästens möte med oss alltid motsvarar våra mål gällande rutiner, arbetsflöden, effektivitet och service. Du är avdelningschefens högra hand och den närmaste kontakten för medarbetarna på avdelningen. En viktig del i arbetet är att kunna motivera, engagera och ge feedback till sina kollegor för att få dem att prestera så bra som möjligt, samtidigt som du själv arbetar och föregår med gott exempel. Du har budgetansvar för avdelningens arbetade timmar och schema. Liftvärden fyller en mycket viktig roll på skidanläggningen. Det är inte bara att lära och hjälpa våra gäster i liften. Det är också denna person som träffar i stort sett alla anläggningens gäster. Det är viktigt att man är en god ambassadör för vår anläggning och att man kan svara på gästernas alla möjliga frågor samt ge roliga och välbehövliga tips för dagen.

Gästvärd

Som gästvärd är du en viktig del av ett litet sammansvetsat team som jobbar både ”on och off stage”. Du tar dig runt på anläggningen på skidor eller snöskoter och ansvarar för att skidområdet både ser ut och fungerar som det ska. Detta innebär exempelvis att veta hur man bygger snygga och funktionella köfållor, se till att det alltid finns saft till gästerna, att våra grillplaster är snygga och trevliga etc. Du skall också kunna mycket om liftarna och serva personal där vid behov. Mycket av arbetet sker under eget ansvar och det är viktigt att du är en problemlösare som ser positivt på tillvaron. Du kommer att få ta tag i allt mellan himmel och jord som sker i skidområdet på anläggningen, därför är du både prestigefri och flexibel. Att möta gästen med ett leende och en hjälpande hand är en självklarhet för dig. En del av arbetet är förlagt till tidig morgon eller sen kväll då liftarna inte är öppna.

Lifttekniker

Som lifttekniker på Branäs Fritidscenter kommer du att ingå i teknikavdelningen. Ett arbetslag som säkerställer liftarnas mekaniska drift, samt all annan verksamhet som faller på teknikavdelningen hos en skidanläggning. Du kommer att arbeta med den dagliga verksamheten, men ha ditt fokus på våra liftar där du utför service och reparationer. Vi söker dig som har mekanisk/el utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Höghöjdsarbete sker regelbundet i de olika liftarnas master. Vi lägger stor vikt vid att du är noggrann och flexibel. Du trivs med att möta och ge service till våra gäster. Du har lätt för att arbeta i nära samverkan med andra, men det är också viktigt att du kan arbeta självständigt – att du är strukturerad, har ”ordning och reda” och kan ta egna initiativ. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. En del av arbetet är förlagt till tidig morgon eller sen kväll då liftarna inte är öppna.

Pistmaskinförare

Som pistmaskinsförare ansvarar du för att preparera och underhålla alla våra pister och ”snöparker”. Det är du som ser till att alla backar är nypreparerade och fina till alla våra gäster som ska ut i backen på morgonen. Arbetet görs oftast när liftarna har stängts för dagen så du bör tycka om att arbeta ensam på kvällar och nätter. Du ska ha godkänd pistmaskinförarutbildning (SLAO) och vana från att ha kört pistmaskin. Det är också en fördel om du är skid- eller snowboardåkare. Eftersom arbetet i första hand sker nattetid så är det viktigt att du också kan upprätthålla en god rapportering och kommunikation med kollegor som arbetar under andra tider.

Pistör

Som pistör i Branäs så arbetar du med säkerheten i skidområdet. Det är ditt ansvar att försöka förebygga olyckor i pisten, bland annat genom att sätta nät och madrassera. När olyckan är framme så är det du som ser till att skadade gäster kommer ner från berget. Pistörerna är även de som gör säkerhets- och uppstartskontroller av alla liftar på anläggningen. Vi färdas på skoter och eller skidor i backen. Tjänsten kräver godkänd skidpatrullutbildning genom SLAO eller annan sjukvårdsutbildning. Vi ser gärna att du har skoterkörkort (kan i annat fall ordnas på anläggningen) och att du skall kunna arbeta i master/stolpar. Du kommer att ingå i anläggningens evakueringsgrupp.

Snöläggare

Som snöläggare i Branäs arbetar man med att framställa snö i alla våra nedfarter. Arbetet består av att flytta kanoner, slangar samt övervakning av snöläggningen genom temperatur och vindförhållanden. Arbetet sker i skift och man arbetar parvis. Du ska tycka om att arbeta utomhus i alla väderförhållanden och du bör ha god fysik då arbetet är fysiskt krävande. Du bör vara van att arbeta självständigt samt vara initiativrik. Snöläggarna arbetar vanligtvis under perioden oktober till januari, därefter finns ev. möjlighet till annan tjänst hos oss. I tjänsten ingår en del skoterkörning, om du inte har skoterkort går det dock att ordna på plats.

Restaurang

Bartender

Vid foten av Storbacken i Branäsbyns centrum ligger Brant’s Bar & Restaurang och Klarans Kök tillsammans med Dalmans pizzeria. Restaurangerna erbjuder cirka 400 sittplatser inomhus och ytterligare 200 på den stora uteterassen. Här serveras allt från fika till frukostbuffé, lunch, a la carte och pizza. Det är även här som vår DJ intar scenen under helgerna, där livebandet myser med gitarren framför brasan och där Värmlands skönaste afterski tar fart! Byns restauranger har två stora barer där trycket blir hårt under våra säljtoppar.
På andra sidan berget hittar vi Ladans Bar som är ett av de senaste nytillskotten i Branäs restaurangfamilj. Här serveras tapas och cocktails tillsammans med färgglada barndrinkar och mängder med chokladbollar och varm choklad. Trycket är stundvis hårt men atmosfären är gemytlig och vardagsrumskänslan lockar gäster såväl från Mountainlodgen som törstiga skidåkare från det intilliggande längdskidspåret. I samma byggnad finns restaurangerna Ladans Grill och Loftets Kök som erbjuder 250 sittplatser inomhus och ytterligare 100 på terrassen, vilket öppnar upp för ett ständigt gästflöde allt från frukost till sen kväll.

Som bartender jobbar du mycket kvällstid men även lunch och afterski. Du är stresstålig och van att arbeta i ett högt tempo. Arbetsuppgifterna är sedvanliga och innefattar servering av allt från varm choklad till öl, vin, avec, sprit och drinkar – både från vår drinklista och från den som du plockat med dig via dina erfarenheter. Bordsservering förekommer och vi ser det som en självklarhet att du lämnar baren och rör din ute bland gästerna när tid finnes.
Ditt yttersta mål är att se till att vi alltid överträffar våra gästers förväntningar. För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framförallt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du är restaurangens och hela Branäs ansikte utåt, och nöjda gäster är alltid ditt främsta mål.
Bartenderiet hos oss är flexibelt och innebär att du förutom ditt sedvanliga bararbete ser det som en kul grej att gå ner på knä för att förklara barnens tipspromenad för ett gäng fyraåringar likväl som du gräddar bullar, ibland hoppar in för att servera och att du om tid finnes alltid tar tillfället till de där extra sekunderna med gästen som önskar det. Du har erfarenhet av restaurang i allmänhet och av att hantera och servera dryck i synnerhet. Vi lägger oerhört stor vikt vid din attityd till service och gästbemötande, och det personliga mötet är vad som ligger oss varmast om hjärtat.

 

Diskare

Vid foten av Storbacken i Branäsbyns centrum ligger Brant’s Bar & Restaurang, Klarans Kök och Dalmans pizzeria. Byns restauranger erbjuder sammanlagt cirka 400 sittplatser inomhus och ytterligare 200 på den stora uteterrassen. I Brant’s Bar & Restaurang serveras a la carte både till lunch och middag och det är även här som vår DJ intar scenen under helgerna, där livebandet myser med gitarren framför brasan och där Värmlands skönaste afterski tar fart! Klarans Kök är vår största restaurang som erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Klarans bar är välbesökt och de mysiga sofforna intill den stora brasan är en given plats för eftermiddagshäng för både stora och små. Dalmans pizzeria är restaurangen med den stora personligheten. Här går pizzaugnarna varma från öppning till stängning och den avslappnade stämningen gör Dalmans till en självklar mötesplats. Byns restauranger har två stora barer där trycket blir hårt under våra säljtoppar.
På andra sidan berget hittar vi Ladans Grill och Loftets Kök tillsammans med Ladans bar som tillsammans ger 250 sittplatser inomhus och 100 utomhus. Ladans Grill erbjuder vällagad och renodlad a la carte i en rustik miljö till både lunch och middag. Restaurangen är anläggningens mest välbesökta och gäster rekommenderas att boka bord kvällstid. Loftets Kök på ovanvåningen i samma byggnad erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Loftet har funnits i två säsonger och har en av anläggningens allra vackraste lokaler. Ladans bar ger en riktig vardagsrumskänsla och är förmodligen en av de mysigaste barer du besökt. Här serveras tapas och cocktails varvat med färgglada barndrinkar och mängder av varm choklad.

Som diskare på våra restauranger kommer du att hålla rent och snyggt i disken, vara ansvarig för såväl porslinsdisk som grovdisk, sortera ut ren disk på de ställen de hör hemma, hjälpa köket med varuplock och allmänt hålla ordning i köksregionerna. Att stundtals hoppa in i köket för lättare uppgifter är någonting du skulle tycka var roligt. Du skall kunna jobba i ett högt tempo och kommer, med rätt attityd, bli en av de allra viktigaste och mest uppskattade medarbetarna i hela restaurangteamet.

Hovmästare

Vid foten av Storbacken i Branäsbyns centrum ligger Brant’s Bar & Restaurang, Klarans Kök och Dalmans pizzeria. Byns restauranger erbjuder sammanlagt cirka 400 sittplatser inomhus och ytterligare 200 på den stora uteterrassen. I Brant’s Bar & Restaurang serveras a la carte både till lunch och middag och det är även här som vår DJ intar scenen under helgerna, där livebandet myser med gitarren framför brasan och där Värmlands skönaste afterski tar fart! Klarans Kök är vår största restaurang som erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Klarans bar är välbesökt och de mysiga sofforna intill den stora brasan är en given plats för eftermiddagshäng för både stora och små. Dalmans pizzeria är restaurangen med den stora personligheten. Här går pizzaugnarna varma från öppning till stängning och den avslappnade stämningen gör Dalmans till en självklar mötesplats.
På andra sidan berget hittar vi Ladans Grill och Loftets Kök tillsammans med Ladans bar som tillsammans ger 250 sittplatser inomhus och 100 utomhus. Ladans Grill erbjuder vällagad och renodlad a la carte i en rustik miljö till både lunch och middag. Restaurangen är anläggningens mest välbesökta och gäster rekommenderas att boka bord kvällstid. Loftets Kök på ovanvåningen i samma byggnad erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Restaurangen har funnits i två säsonger och har en av anläggningens allra vackraste lokaler.

Som hovmästare/teamledare arbetar du dag- och kvällstid i service med buffé eller a la carte på någon av våra restauranger. Dina arbetsuppgifter varierar beroende på restaurang men är sedvanliga serveringsuppgifter så som att ta beställningar, bära tallrikar och brickor, servera öl och vin, hantera kassa och hålla koll på din egna station. Du är påläst vad gäller menyerna och delar gärna med dig av dina rekommendationer till gästen. Du är duktig på att se vad som behöver göras och bemästrar din inre prioriteringslista. Att kommunikationen med dina kollegor såväl på golvet som i bar och kök fungerar bra är någonting du värdesätter och givetvis är din arbetsattityd positiv.
Som hovmästare/teamledare är det också din uppgift att se över bokningarna inför kvällen och vara länken mellan restaurangchefen och medarbetarna. Du bemästrar konsten att multitaska och tycker att det ä roligt att ha en överblick över flera händelser och uppgifter samtidigt. Din främsta uppgift är att finnas till hands för personalen när de behöver stöttning eller hjälp och du älskar att se människor växa i sin yrkesroll. Ansvar är någonting som kickar igång din passion för yrket och för dig är det en självklarhet att vara ett föredöme genom att stå i service tillsammans med dina kollegor.
Ditt yttersta mål är att se till att vi alltid överträffar våra gästers förväntningar. För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du är restaurangens och hela Branäs ansikte utåt, och nöjda gäster är alltid ditt främsta mål. Eftersom barnfamiljer är vår viktigaste målgrupp så är det viktigt att specifikt kunna se barnens perspektiv och behov.
Du behöver ha erfarenhet från restaurang och liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har arbetat med någon form av ansvar tidigare. Vi lägger oerhört stor vikt vid din sociala kompetens och din inställning till service och gästbemötande. Hos oss är det personliga mötet viktigast!

Kock

Vid foten av Storbacken i Branäsbyns centrum ligger Brant’s Bar & Restaurang, Klarans Kök och Dalmans pizzeria. Byns restauranger erbjuder sammanlagt cirka 400 sittplatser inomhus och ytterligare 200 på den stora uteterrassen. I Brant’s Bar & Restaurang serveras a la carte både till lunch och middag och det är även här som vår DJ intar scenen under helgerna, där livebandet myser med gitarren framför brasan och där Värmlands skönaste afterski tar fart! Klarans Kök är vår största restaurang som erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Klarans bar är välbesökt och de mysiga sofforna intill den stora brasan är en given plats för eftermiddagshäng för både stora och små. Dalmans pizzeria är restaurangen med den stora personligheten. Här går pizzaugnarna varma från öppning till stängning och den avslappnade stämningen gör Dalmans till en självklar mötesplats. Byns restauranger har två stora barer där trycket blir hårt under våra säljtoppar.
På andra sidan berget hittar vi Ladans Grill och Loftets Kök tillsammans med Ladans bar som tillsammans ger 250 sittplatser inomhus och 100 utomhus. Ladans Grill erbjuder vällagad och renodlad a la carte i en rustik miljö till både lunch och middag. Restaurangen är anläggningens mest välbesökta och gäster rekommenderas att boka bord kvällstid. Loftets Kök på ovanvåningen i samma byggnad erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Loftet har funnits i två säsonger och har en av anläggningens allra vackraste lokaler. Ladans bar ger en riktig vardagsrumskänsla och är förmodligen en av de mysigaste barer du besökt. Här serveras tapas och cocktails varvat med färgglada barndrinkar och mängder av varm choklad.

Som kock arbetar du både dag- och kvällstid. Du är effektiv, snabb och strukturerad med en passion för yrket. Stresstålighet är någonting du redan bemästrar och du har förmågan att ha många bollar i luften samtidigt. En bra arbetsattityd är en självklarhet och du värdesätter bra kommunikation inom köket och även mellan kök och servis. Om du beskriver dig själv som lättlärd och har lätt att snappa upp detaljer har du en fördel hos oss.
Lunchtid ger högt tryck på våra kök då många skidåkare behöver fylla på energin samtidigt och då är det enklare meny och högt tempo som gäller genomgående. Inför kvällen sadlar vi om och ger plats för mer kärlek åt både råvaror och presentation. Vi söker kockar med varierande arbetslivserfarenhet, men du bör ha arbetat som kock eller ha relevant utbildning.

Köksmästare

Vid foten av Storbacken i Branäsbyns centrum ligger Brant’s Bar & Restaurang, Klarans Kök och Dalmans pizzeria. Byns restauranger erbjuder sammanlagt cirka 400 sittplatser inomhus och ytterligare 200 på den stora uteterrassen. I Brant’s Bar & Restaurang serveras a la carte både till lunch och middag och det är även här som vår DJ intar scenen under helgerna, där livebandet myser med gitarren framför brasan och där Värmlands skönaste afterski tar fart! Klarans Kök är vår största restaurang som erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Klarans bar är välbesökt och de mysiga sofforna intill den stora brasan är en given plats för eftermiddagshäng för både stora och små. Dalmans pizzeria är restaurangen med den stora personligheten. Här går pizzaugnarna varma från öppning till stängning och den avslappnade stämningen gör Dalmans till en självklar mötesplats. Byns restauranger har två stora barer där trycket blir hårt under våra säljtoppar.
På andra sidan berget hittar vi Ladans Grill och Loftets Kök tillsammans med Ladans bar som tillsammans ger 250 sittplatser inomhus och 100 utomhus. Ladans Grill erbjuder vällagad och renodlad a la carte i en rustik miljö till både lunch och middag. Restaurangen är anläggningens mest välbesökta och gäster rekommenderas att boka bord kvällstid. Loftets Kök på ovanvåningen i samma byggnad erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Loftet har funnits i två säsonger och har en av anläggningens allra vackraste lokaler. Ladans bar ger en riktig vardagsrumskänsla och är förmodligen en av de mysigaste barer du besökt. Här serveras tapas och cocktails varvat med färgglada barndrinkar och mängder av varm choklad.

Vi söker nu två köksmästare/arbetsledare – en till byns restauranger och en till bergets. Arbetsuppgifterna omfattar bl.a. att följa budget, riktlinjer och arbetsrutiner samt att utveckla arbetet runt det. Du ansvarar förutom det för alla inköp samt schemaläggning och den dagliga driften av köket. Du säkerställer beställningar och ansvarar tillsammans med restaurangchefen för gruppbokningar. Du rapporterar löpande till ledningen och bidrar med utvecklingsförslag.
Vi söker dig som är kreativ, drivande samt är en god organisatör. Du är lätt att samarbeta med och är flexibel i ditt arbete. Du ser möjligheter istället för omöjligheter! Du är lyhörd för våra gästers behov, där många av våra gäster är barn. Du brinner för service och kvalitet, och har ambitionen att se till att varje gästs besök är en upplevelse.
Du driver din avdelning med god ekonomisk lönsamhet genom kostnadsmedvetenhet och god planering. Du har en ledarstil som är coachande och inspirerande. Du jobbar aktivt i den dagliga driften, både dag och kvällstid där du är ett föredöme för dina medarbetare.

 

Pizzabagare

Vid foten av Storbacken i Branäsbyns centrum ligger Brant’s Bar & Restaurang, Klarans Kök och Dalmans pizzeria. Byns restauranger erbjuder sammanlagt cirka 400 sittplatser inomhus och ytterligare 200 på den stora uteterrassen. I Brant’s Bar & Restaurang serveras a la carte både till lunch och middag och det är även här som vår DJ intar scenen under helgerna, där livebandet myser med gitarren framför brasan och där Värmlands skönaste afterski tar fart! Klarans Kök är vår största restaurang som erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Klarans bar är välbesökt och de mysiga sofforna intill den stora brasan är en given plats för eftermiddagshäng för både stora och små. Dalmans pizzeria är restaurangen med den stora personligheten. Här går pizzaugnarna varma från öppning till stängning och den avslappnade stämningen gör Dalmans till en självklar mötesplats. Byns restauranger har två stora barer där trycket blir hårt under våra säljtoppar.

Som pizzabagare i Branäs har man en central roll då pizzan är ett väldigt populärt alternativ för våra gäster. Vi jobbar med ett öppet kök och lägger stor vikt vid att göra pizzan till en upplevelse för våra gäster där färska grönsaker och råvaror av högsta klass är lika självklart som i våra övriga restauranger. Arbetsbelastningen är stundtals hög och du bör vara stresstålig. Du kommer att arbeta i ett team där ni gemensamt tar ansvar för pizzaavdelningen. Vi vill att du har ett par års dokumenterad erfarenhet som pizzabagare.

Restaurangchef

Vid foten av Storbacken i Branäsbyns centrum ligger Brant’s Bar & Restaurang, Klarans Kök och Dalmans pizzeria. Byns restauranger erbjuder sammanlagt cirka 400 sittplatser inomhus och ytterligare 200 på den stora uteterrassen. I Brant’s Bar & Restaurang serveras a la carte både till lunch och middag och det är även här som vår DJ intar scenen under helgerna, där livebandet myser med gitarren framför brasan och där Värmlands skönaste afterski tar fart! Klarans Kök är vår största restaurang som erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Klarans bar är välbesökt och de mysiga sofforna intill den stora brasan är en given plats för eftermiddagshäng för både stora och små. Dalmans pizzeria är restaurangen med den stora personligheten. Här går pizzaugnarna varma från öppning till stängning och den avslappnade stämningen gör Dalmans till en självklar mötesplats. Byns restauranger har två stora barer där trycket blir hårt under våra säljtoppar.
På andra sidan berget hittar vi Ladans Grill och Loftets Kök tillsammans med Ladans bar som tillsammans ger 250 sittplatser inomhus och 100 utomhus. Ladans Grill erbjuder vällagad och renodlad a la carte i en rustik miljö till både lunch och middag. Restaurangen är anläggningens mest välbesökta och gäster rekommenderas att boka bord kvällstid. Loftets Kök på ovanvåningen i samma byggnad erbjuder buffé till frukost, lunch och middag. Loftet har funnits i två säsonger och har en av anläggningens allra vackraste lokaler. Ladans bar ger en riktig vardagsrumskänsla och är förmodligen en av de mysigaste barer du besökt. Här serveras tapas och cocktails varvat med färgglada barndrinkar och mängder av varm choklad.
Bredvid gondolens toppstation, 567 meter över havet, ligger ett av Branäs allra mest älskade smultronställen; Toppstugan. Med anläggningens mest enastående utsikt är Toppstugans 60 platser högt eftertraktade bland gästerna och så snart solen tittar fram framåt vårkanten fylls de 120 sittplatserna på uteserveringen lika snabbt med t-shirtklädda optimister ute efter en paus från skidåkandet. Vid foten av vår nyaste stollift finns också ett av de senaste tillskotten i Branäs restaurangfamilj; vår mysiga våffelstuga Mattesvåfflan. Här serveras våfflor i alla dess former tillsammans med mycket varm choklad, kaffe och mängder av fika.

Vi söker nu tre restaurangchefer/arbetsledare – en till byns restauranger, en till bergets och en till Toppstugan och Mattesvåfflan. Arbetsuppgifterna omfattar främst arbetsledning där du säkerställer servicenivån och ser till att medarbetarna har vad de behöver och får rätt coachning för att göra ett bra jobb. Dina uppgifter innefattar också bl.a. att följa budget, riktlinjer och arbetsrutiner samt att utveckla arbetet runt det. Du säkerställer att vi har snygga, organiserade och välkomnande restauranger utifrån givna förutsättningar. Vår största målgrupp är barnfamiljer och den grundtanken genomsyrar allt arbete du genomför.
Personalansvar är något du tycker är kul, du hanterar schema och bemanning samt arbetsleder och coachar servis och barpersonal. Du genomför medarbetarsamtal och lägger stor vikt vid medarbetarnas trivsel. Du säkerställer beställningar och ansvarar för gruppbokningar. Du har stor inverkan på din egen arbetsdag, du rapporterar löpande till ledningen och bidrar med utvecklingsförslag. Främst av allt visar du vägen genom din arbetsattityd och passion för yrket och service.

 

Restaurangmedarbetare

Bredvid gondolens toppstation, 567 meter över havet, ligger ett av Branäs allra mest älskade smultronställen; Toppstugan. Med anläggningens mest enastående utsikt är Toppstugans 60 platser högt eftertraktade bland gästerna och så snart solen tittar fram framåt vårkanten fylls de 120 sittplatserna på uteserveringen lika snabbt med t-shirtklädda optimister ute efter en paus från skidåkandet. Menyn är liten, inarbetad och andas kärleksfull snabbmat. Barnens Björnbusemål är en storsäljare tillsammans med hamburgare, pommes frites-tallrikar, skidklassikern gulaschsoppa och såklart det varierade korvutbudet, bland annat den populära lammkorven i surdegsbröd med rödbetsrelish och Chevréost. På Toppstugan serveras även öl, vin och lättare drinkar.
Vid foten av vår nyaste stollift finns ett av de senaste tillskotten i Branäs restaurangfamilj; vår mysiga våffelstuga Mattesvåfflan. Här serveras våfflor i alla dess former tillsammans med mycket varm choklad, kaffe och mängder av fika.

Vi söker nu medarbetare med varierande erfarenheter till dessa två guldkorn. Arbetsuppgifterna innefattar samtliga bitar så som att grilla och dressa hamburgare, grädda våfflor, grilla korv, hantera kassan, servera gäster och givetvis alltid vara ansiktet utåt för Branäs viktiga serviceanda. Det är viktigt att du har ett gott öga för vad som behöver göras och prioriteras. Du håller en god kommunikation med dina andra medarbetare och planerar matproduktionen efter beräknad åtgång.
Ditt yttersta mål att se till att vi alltid överträffar våra gästers förväntningar. För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framförallt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt. Du är restaurangens ansikte utåt, och nöjda gäster är alltid ditt främsta mål. Eftersom barnfamiljer är vår viktigaste målgrupp är det viktigt att specifikt kunna se barnens perspektiv och behov.
Vi letar först och främst efter en inställning och attityd som passar in hos oss, där arbetsglädje och passionen för gästen och service står i fokus. Om du dessutom har restaurangerfarenhet och/eller utbildning är det naturligtvis till din fördel, där antingen kassavana eller hantering av livsmedel premieras.

Extrajobb

Extrajobb

Vi söker medarbetare som vill jobba ”extra” på helger, kvällar och lov. Vi kan erbjuda spännande och roliga extrajobb med väldigt varierande arbetsuppgifter. Det kan vara jobb som liftvärd, restaurangmedarbetare, skiduthyrare, lokalvårdare eller någon annan syssla som förekommer på vår skidanläggning. Vill du jobba extra som skidlärare, pistmaskinsförare, kock eller någon annan tjänst som kräver utbildning finns detta också. För att göra ett bra jobb måste du vara serviceinriktad och stresstålig men framför allt ska du älska att möta nya gäster och se till att deras besök hos oss blir oförglömligt.

FAQ om jobb
Processen
Tipsa en vän
Väder
Pister
30/30
Liftar
21/21
Webbkamera
Snödjup
150cm
Temperatur
Temp
Längsta åk
3km
Längdspår
28/28km