Branäs Ungdomsstipendium

I samarbete med Branäs samfällighetsförening och Pantamera/Returpack samlar vi i Branäs varje år in pengar för att främja barn- och ungdomsverksamheten i närområdet. Våra gäster skänker sina burkar och flaskor vid våra insamlingsstationer på anläggningen. Dessa pantas sedan och pengarna går till Branäs Ungdomsstipendium. Utöver pengar från panten skjuter Branäs Fritidcenter till ytterligare 50 000 kr.

Hur du ansöker

Privatpersoner, verksamheter eller föreningar kan ansöka om stipendiet. I ansökan ska det anges namn på person eller verksamhet samt en tydlig beskrivning av personen/verksamheten och vad som görs för barn och ungdomar i projektet.

Ansökan ska vara inskickad senast 1:e oktober.

Ansökan - Branäs ungdomsstipendium

Ansök om vårt stipendium via detta formulär.

Tidigare stipendiater

2016 års stipendiater

I samarbete med Branäs samfällighetsförening och Pantamera/Returpack samlar vi i Branäs Fritidscenter varje år in pengar för att främja barn- och ungdomsverksamheten i närområdet. Våra gäster skänker sina burkar och flaskor vid våra insamlingsstationer på anläggningen. Dessa pantas sedan och pengarna går till Branäs Ungdoms Stipendie. Utöver pengar från panten skjuter Branäs Fritidcenter till ytterligare 50 000 kr.

I år har vi valt att tilldela stipendiet till Finnskoga IF, Branäs Alpina och projektet Äventyrslekplats/hinderbana i Branäs som kan användas av barn & ungdomar året runt.

Branäs Alpina

För arbetet med att introducera nya åkare till den alpin skidåkning, det fina sättet föreningen engagera barn och ungdomar och satsningen på en verksamhet som inte har ett tvång att tävla utan bygger på glädjen på skidor, tilldelar vi Branäs Alpina ett stipendium på 20 000 kr från Branäs Ungdomsstipendie.

Finnskoga IF

Vi vill stödja Finnskoga IF’s fortsatta satsning på sin barn och ungdomsverksamhet för skidskytte. Verksamheten har vuxit genom mycket ideellt arbete och har planer på att växa ännu mer. Vi vill hjälpa till i arbetet med att skapa bra aktiviteter för barn och ungdomar i Branäs närområde och tilldelar ett stipendium på 12 000 kr till föreningen.

Äventyrsbana/Utegym

Projektet Äventyrslekplats/ utegym i Branäs för barn & ungdomar året runt tilldelas ett stipendium på 75 000 kr. Projektet genomförs i samarbete med Branäs Fritidscenter AB och Torsby Kommun. Det är ett flerårigt projekt där vi bygger upp åretrunt-aktiviteter i Branäs som kan nyttjas av barn och ungdomar från orten eller besökare. Första etappen slutförs i dagarna och ett utegym och äventyrsbana för barn är planerat att stå färdigt innan snön kommer.

Lördagen 29/10 delades stipendierna ut på Branäs Samfällighetsförenings Årsstämma.

Representanter från föreningarna var på plats och tog emot sina stipendier som delades ut av Martin Sturmhoefel, Platschef på Branäs Fritidscenter och Anders Malmqvist, ordförande för Branäs Samfällighetsförening.

2015 års stipendiater

2015 tilldelades stipendiet IFK Likenäs, Branäs Alpina och projektet Äventyrslekplats/hinderbana i Branäs som kan användas av barn & ungdomar året runt.

IFK Likenäs belönas med ett stipendium för sitt arbete med den lokala idrottsverksamheten och har under de senaste åren skaffat sig ett gott rykte genom framgångar inom bland annat längdskidor och friidrott. Anläggningen drivs av ideellt arbete men behöver ekonomiskt stöd till bland annat underhåll och tävlingskostnader. Branäs Stipendiet har därför valt att stötta föreningen med 15 000 kr.

Branäs Alpina bedriver alpin skidåkningsverksamhet och deras målsättning är att utveckla barn och ungdomar till duktiga skidåkare utan tvång eller press på deltagande i tävlingar. Genom Branäs stipendium på 25 000 kr hoppas vi kunna bidra till ett ökat intresse för skidåkning samt att ge redan aktiva utövare chansen att utvecklas ytterligare.

Projektet Äventyrslekplats/hinderbana/ utegym i Branäs för barn & ungdomar året runt tilldelas ett stipendium på 75 000 kr. Projektet genomförs i samarbete med Branäs Fritidscenter AB och Torsby Kommun. Det är ett flerårigt projekt där vi bygger upp åretrunt-aktiviteter i Branäs som kan nyttjas av barn och ungdomar från orten eller besökare.

2014 års stipendiater

Wille Sätereie från Finnskoga, MK 25 000 kr.
Willie tävlar i JSM Crosscart 125. SM 4:a. Han slutade som 7:a i SM och blev 4:a i NEZ Cupen (Nordiskt Mästerskap)

Linus Östlund från Finnskoga, MK 25 000 kr.

JSM Crosscart 125. SM 2:a plats och vinnare av SprintCupen. Linus Östlund stod som segrare i Sprint Cupen och körde till sig en silvermedalj i SM.

Branäs Alpina

Branäs Alpina är en förening som har en mycket bra ungdomsverksamhet många barn och ungdomar deltager och har kul på skidor.

Sara Andersson är 21 år och bor i Stöllet och är Svensk Mästare i yrkes SM i butikskommunikation/dekoratör. Hon utbildar sig i Leksand på Entreprenörskolan. Har under hösten deltagit i yrkes EM i Lille (Frankrike) och där tagit bronsmedalj. Målet efter utbildningen är att starta egen verksamhet.