Kul att du är intresserad av att boka din skidresa hos Branäs!

Fyll i ditt namn och och telefonnummer så ringer vi upp!
När vill du bli uppringd? Skicka
Meny
Sök

Ny expresslift till toppen

Efter en fantastisk vintersäsong 2013/2014 gör Branäsgruppen sin absolut största liftinvestering sedan starten 1988. Den nya fyrstolsliften säkrar tillgängligheten till toppen och ökar kapaciteten rejält, allt för att klara ett ökat besökstryck och framtida expansion.


Efter en säsong med boenderekord och toppnotering för gästnätter gör Branäsgruppen en rekordstor investering på en supermodern fyrstolslift som går hela vägen upp till toppen. Liftsatsningen har kostat 47 miljoner kronor och är Sveriges absolut största.

En ny lift som knyter ihop Branäs by och Branäsbergets topp har varit efterfrågad länge och med stöd av österrikisk ingenjörskonst blir det alltså äntligen verklighet. Därmed får skidåkarna ytterligare ett sätt att nå toppen. För Branäs skidanläggning betyder det ökad kvalitet och större genomströmning av skidåkare.

– Sedan gondolliften byggdes i samband med anläggningens start, är det här den enskilt största investeringen vi gjort. Det har varit mycket efterfrågat och gör det möjligt att ta gäster upp på berget oavsett väderförhållanden. Samtidigt utökar vi skidområdet i söder rejält, vilket är viktigt för vår framtida expansion, säger Branäsgruppens VD Anders Kjällström.

Den nya liften är en koppelbar fyrstolslift som ökar skidanläggningens liftkapaciteten med hela 2200 personer per timme. Konstruktionen från den världsledande liftkonstruktören Doppelmayr är oerhört bekväm och mycket enkel att använda även för små barn.

– Den nya expressliften blir en av de största utanför fjällvärden och kommer att tillföra ännu mer ”ski in and out”, säger Peter Strandberg, VD för Doppelmayr Scandinavia.

Förutom den nya sittliften har det gjorts stora privata investeringar i nya bäddar, utbyggnationen stod klar till Branäs säsongsöppning i december 2014. Satsningen fortsätter under kommande år, redan sommaren 2015 ska det byggas ytterligare en Ski Lodge, nu uppe på Berget.

Investeringarna är viktiga för hela den värmländska vinterturismen. Allt fler vill ha bra skidåkning på nära håll. Laila Gibson är VD för Visit Värmland. Hon konstaterar att Branäsgruppens nya lift är den största satsning som gjorts i Värmland på mycket länge.

– Branäs har stor betydelse för besöksnäringen i Värmland. En investering som denna visar återigen varför Branäs är ett av våra flaggskepp. Genom sin professionalitet, kvalitetsarbete och inte minst stora investeringar är de en tydlig förebild för hela den värmländska besöksnäringen, förklarar hon.

Branäs har vuxit enormt de senaste tio åren. Hans Gerremo, styrelseledamot i Branäsgruppen och tidigare VD för SLAO, förklarar att utvecklingen varit gynnsam för landets växande turism.

– Det har visat sig att skidanläggningarna utanför fjällvärlden haft en bättre utveckling när det gäller antal skidåkardagar dom senaste åren. Människor efterfrågar tillgänglighet och närhet. Det gynnar Branäs och därmed hela den svenska vinterturismen, säger han.

Väder
Pister
30/30
Liftar
21/21
Webbkamera
Snödjup
120cm
Temperatur
Temp
Längsta åk
3km
Längdspår
28/28km