Cykelleder för hela familjen

Sommar i Branäs

   Spendera sommaren med äventyr för hela familjen i Branäs! Här hittar du familjevänliga cykelleder och en helt egen, belyst, padelbana. I närområdet finns det dessutom möjlighet för fiske, vandring, SUP och trailrunning. Vi har öppet hela sommaren och liftarna till cykellederna är öppna varje dag 1 juli – 1 augusti och fredag till söndag mellan 6 och 15 augusti. Välkommen!
Vill du veta mer? Signa upp på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook
Se sommarens öppettider

Cykla i Branäs

Med Sjöexpressen tar du dig bland annat upp till Nintendo Land, en av våra mest omtyckta skidbackar i Branäs, som i sommar förvandlas till en minst lika härlig flowled. Du börjar som vanligt från toppen och åker sen den slingriga banan ner till Sjöexpressen igen. För dig som tycker om utsikt och natur kommer cyklingen i Branäs vara belönande. Våra övriga leder kommer nämligen att gå parallellt med Nintendo Land och bjuda på en fantastisk utsikt ut mot norra Värmlands skogar och Klarälven.

Liftarnas öppettider

1 juli – 1 augusti, 10.00 – 16.00 varje dag

6 augusti – 15 augusti, 10.00 – 16.00 fredag till söndag

klicka här för mer info och priser

Padel i naturskön miljö

Succésporten som kan spelas av alla. Utmana familj och vänner i denna oerhört populära bollsport. Banan ligger uppe på berget, i anslutning till Soltorget och är bokningsbar från morgon till kväll.

Läs mer

Discgolf

En annan populär sommarsport kommer också till Branäs. Discgolf har de senaste åren växt ut till en riktig sommaraktivitet. I Branäs kommer hela familjen kunna utmana varandra i en familjevänlig 9-håls bana. Du hittar banans första hål i närheten av stora parkeringen vid motionsspåret och discar går att hyra i cykeluthyrningen på Soltorget för 20kr. Använd appen Udisc eller våra egna scorekort för att kröna sommarens mästare.

SUP

Testa på något helt unikt – glid längs Klarälven med en SUP (Stand Up Paddleboard), ett lugnt och avslappnande sätt att utforska naturen mellan Branäs och Likenäs. Att surfa på en SUP passar de allra flesta simkunniga och du som förälder kan enkelt ta med dig ditt barn på brädan, självklart gäller flytväst. Turen från Branäs till Likenäs tar ca 2,5 timmar i lugnt och stillsamt tempo. Du bestämmer själv om du vill utforska strandkanterna längs med turen eller glida med strömmen hela vägen. Här kan du läsa mer och boka.

Trailrunning, vandring med hundar och fiske

Runt omkring Branäs finns goda möjligheter för fiske, vandring, kanot och trailrunning. På sluttningarna längs Klarälven hittar du Nordvärmlandsleden som passar utmärkt för både trailrunning, utflykter och promenader. Eller varför inte testa på en vandring tillsammans med husky-hundar för ett oförglömligt sommarminne? här kan du läsa mer och boka.

I området kring Branäs hittar du utmärkta platser för att fiska. Alla fiskekort i regionen säljs digitalt via ifiske.se och barn under 13 år fiskar helt gratis i sällskap med en fiskekortsinnehavare. Behöver du hyra metspö kan du göra det i vår uthyrning på Soltorget för 50kr.

Köp digitalt fiskekort

På Branäsberget har vi dessutom två leder för dig som är löpentusiast. Den ena leden är en riktig utmaning och sträcker sig från Ski Lodge i Byn ända upp till toppen och har en stifa på hela 205. Led nummer två är lite snällare och börjar vid spårcentralen bakom Soltorget på Berget. Här hittar du en naturskön led med en stifa på 10.

Se Höjdmeter och sträckning för lederna

Mat & dryck

Luta dig tillbaka och njut av utsikten över Värmlands natur och Klarälven samtidigt som du äter något gott från Toppstugan – restaurangen med det fantastiska läget på Branäsbergets högsta topp. Den populära restaurangen är öppen under hela sommarsäsongen och nås enkelt direkt från Sjöexpressen med cykel eller med en promenad från Soltorget. Utöver Toppstugan kommer även mysiga Ladans Restaurang hålla öppet för både lunch och middag. Restaurangen hittar du centralt beläget på Berget, precis vid Soltorget.

Bo i mysiga stugor

I Branäs har vi ett stort och varierande utbud av bekväma och moderna stugor i naturmiljö för både den stora och lilla familjen. Bo i Byn med närheten till Klarälven och fiskemöjligheter eller på Berget där du hittar padelbanan, cykellederna och Ladans Restaurang.

Ta tillvara på vårt sommarerbjudande – Boka 5 nätter under vår barmarksperiod och erhåll 20% rabatt på ditt boende. Rabatten är endast tillgänglig genom telefonbokning, ring 054-13 26 00 så hjälper vi dig.

Våra boendeområden