Cykelleder för hela familjen

Sommar i Branäs

   Spendera sommaren med äventyr för hela familjen i Branäs! Nu i sommar satsar vi stort på cykelleder och en helt egen padelbana. I närområdet finns det dessutom möjlighet för fiske, vandring och trailrunning. Vi har öppet hela sommaren och liftarna till cykellederna är öppna varje dag 1 juli – 1 augusti och fredag till söndag mellan 6 och 15 augusti. Välkommen!
Vill du veta mer? Signa upp på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook
Se sommarens öppettider

Cykla i Branäs

Cyklingen, med både flow- och cross country-leder, blir hjärtat av sommarsatsningen i Branäs. Med Sjöexpressen tar du dig bland annat upp till Nintendo Land, en av våra mest omtyckta skidbackar i Branäs, som i sommar förvandlas till en minst lika härlig flowled. Du börjar som vanligt från toppen och åker sen den slingriga banan ner till Sjöexpressen igen. För dig som tycker om utsikt och natur kommer cyklingen i Branäs vara belönande. Våra övriga leder kommer nämligen att gå parallellt med Nintendo Land och bjuda på en fantastisk utsikt ut mot norra Värmlands skogar.

Liftarnas öppettider

1 juli – 1 augusti, 10.00 – 16.00 varje dag

6 augusti – 15 augusti, 10.00 – 16.00 fredag till söndag

Se skiss på våra cykelleder

Padel i naturskön miljö

Succésporten som kan spelas av alla. I sommar blir det möjligt att testa på och utmana familj och vänner i denna oerhört populära bollsport. Banan ligger uppe på berget, mellan Soltorget och Vargen och är bokningsbar från morgon till kväll.

Trailrunning, vandring och fiske

Runt omkring Branäs finns goda möjligheter för fiske, vandring, kanot och trailrunning. På sluttningarna längs Klarälven hittar du Nordvärmlandsleden som passar utmärkt för både trailrunning, utflykter och promenader.

På Branäsberget har vi dessutom två leder för dig som är löpentusiast. Den ena leden är en riktig utmaning och sträcker sig från Ski Lodge i Byn ända upp till toppen och har en stifa på hela 205. Led nummer två är lite snällare och börjar vid spårcentralen bakom Soltorget på Berget. Här hittar du en naturskön led med en stifa på 10.

Se Höjdmeter och sträckning för lederna

Mat & dryck

Luta dig tillbaka och njut av utsikten över Värmlands natur och Klarälven samtidigt som du äter något gott från Toppstugan – restaurangen med det fantastiska läget på Branäsbergets högsta topp. Den populära restaurangen är öppen under hela sommarsäsongen och nås enkelt direkt från Sjöexpressen med cykel eller med en promenad från Soltorget. Utöver Toppstugan kommer även mysiga Ladans Restaurang hålla öppet för både lunch och middag. Restaurangen hittar du centralt beläget på Berget, precis vid soltorget.

Bo i mysiga stugor

I Branäs har vi ett stort och varierande utbud av mysiga stugor i naturmiljö för både den stora och lilla familjen. Bo i Byn med närheten till Klarälven och fiskemöjligheter eller på Berget där du hittar padelbanan, cykellederna och Ladans Restaurang.

Ta tillvara på vårt sommarerbjudande – Boka 5 nätter under vår barmarksperiod och erhåll 20% rabatt på ditt boende. Rabatten är endast tillgänglig genom telefonbokning, ring 054-13 26 00 så hjälper vi dig.

Våra boendeområden