Vinter

Sommar

Pistkarta
Boka
Brand logo

Sommar i Branäs

   Spendera sommaren med äventyr för hela familjen i Branäs! Här hittar du familjevänliga cykelleder och en helt egen, belyst, padelbana. I närområdet finns det dessutom möjlighet för fiske, vandring, SUP och trailrunning.

Cykla i Branäs

Med Sjöexpressen tar du dig bland annat upp till Nintendo Land, en av våra mest omtyckta skidbackar i Branäs, som under sommartid förvandlas till en minst lika härlig flowled. För dig som tycker om utsikt och natur kommer cyklingen i Branäs vara belönande. Vår blåa led, Utsikten, kommer nämligen att gå parallellt med Nintendo Land och bjuda på en fantastisk utsikt ut mot norra Värmlands skogar och Klarälven.

Läs mer

Padel i naturskön miljö

Succésporten som kan spelas av alla. Utmana familj och vänner i denna oerhört populära bollsport. Banan ligger uppe på berget, i anslutning till Soltorget och är bokningsbar från morgon till kväll. Padelbanan är bokningsbar hela hösten men tänk på att ta med egen utrustning då vår shop är stängd för säsongen.

Discgolf

Discgolf har de senaste åren växt ut till en riktig sommaraktivitet. I Branäs  kan familjen utmana varandra i en familjevänlig 9-håls bana. Banan ligger i motionsspåret vid den stora parkeringen, på bekvämt avstånd från Soltorget uppe på berget. Använd appen Udisc för att kröna vem som blir mästare.

SUP

Testa på något helt unikt – glid längs Klarälven med en SUP (Stand Up Paddleboard), ett lugnt och avslappnande sätt att utforska naturen mellan Branäs och Likenäs. Att surfa på en SUP passar de allra flesta simkunniga och du som förälder kan enkelt ta med dig ditt barn på brädan, självklart gäller flytväst. Turen från Branäs till Likenäs tar ca 2,5 timmar i lugnt och stillsamt tempo. Du bestämmer själv om du vill utforska strandkanterna längs med turen eller glida med strömmen hela vägen. Här kan du läsa mer om SUP på Klarälven

Trailrunning, vandring med hundar och fiske

Runt omkring Branäs finns goda möjligheter för fiske, vandring, kanot och trailrunning. På sluttningarna längs Klarälven hittar du Nordvärmlandsleden som passar utmärkt för både trailrunning, utflykter och promenader.

Alla fiskekort i regionen säljs digitalt via ifiske.se och barn under 13 år fiskar helt gratis i sällskap med en fiskekortsinnehavare. Under vår sommarsäsong kan du hyra metspö i vår shop på Soltorget.

Köp digitalt fiskekort

På Branäsberget har vi dessutom två leder för dig som är löpentusiast. Den ena leden är en riktig utmaning och sträcker sig från Ski Lodge i Byn ända upp till toppen och har en stifa på hela 205. Led nummer två är lite snällare och börjar vid spårcentralen bakom Soltorget på Berget. Här hittar du en naturskön led med en stifa på 10.

Se Höjdmeter och sträckning för lederna

Mat & dryck

Luta dig tillbaka och njut av utsikten över Värmlands natur och Klarälven samtidigt som du äter något gott från Toppstugan – restaurangen med det fantastiska läget på Branäsbergets högsta topp. Den populära restaurangen nås enkelt direkt från Sjöexpressen med cykel eller med en promenad från Soltorget. Utöver Toppstugan hittar du även mysiga Ladans Restaurang centralt beläget på Berget, precis vid Soltorget.