Vinter Sommar
Ledkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Vandring

Snöra på dig kängorna, packa matsäcken och ta med dig familjen ut på vandring. I Branäs hittar du flera kortare vandringsstråk som bjuder på en trevlig upplevelse i den värmländska naturen, för en längre vandring hittar du Nordvärmlandsleden med start från toppen.

Vandringsleder i Branäs

  • Nordvärmlandsleden – Nordvärmlandsleden är en 54km lång vandringsled som tar dig genom norra Värmlands storslagna natur. Börja på bästa sätt vid Branäsbergets topp och insup utsikten över Klarälven innan du börjar vandringen. Längs med leden finns vindskydd, övernattningsstugor och ett STF vandrarhem. Läs mer på visitvarmland.se.
  • Toppleden – Enklaste vägen till toppen. Leden börjar vid Soltorget precis vid Älgen, och tar dig genom storstugorna på Älgkronan och vidare upp genom Björnbacken för att sluta vid Sjöexpressens toppstation.
  • Aspenleden – 1km lång och börjar vid Soltorget och går sedan längs med cykelleden Startsträckan bort till liften Sjöexpressen. Passa på att ta liften upp till Toppstugan och njut av utsikten men glöm inte att köpa liftkort eller en enkeltur på ladda.branas.se.

Brattfallet

Kommer ni söderifrån när ni besöker oss vill vi tipsa om Brattfallet. Ett 10m högt vattenfall med tillhörande vandringsleder, läs mer om Brattfallet på visitvarmland.se