Vinter Sommar
Ledkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Padel i Branäs

Tänk dig att spela padel i sommarsolen med Branäsbergets topp som bakgrund, efter att ni avslutat matchen är det bara en kort promenad till Ladans uteservering – en perfekt nedvarvning på en härlig dag.
Boka padeltid här

Det här är padel

En blandning mellan tennis och squash. Så skulle man kunna beskriva succésporten padel som just nu är Sveriges snabbast växande sport. Att sporten fullkomligt har exploderat i popularitet är förmodligen mycket tack vare att det är så lätt att lära sig och att det går att ha kul på alla olika nivåer. Att padel spelas i dubbel och därmed blir en fantastisk aktivitet att göra tillsammans med vänner och familj är också en starkt bidragande faktor till dess framfart.

Om banan

Padelbanan är belägen på Berget, bredvid lägenheterna i Soltorget och med bekvämt promenadavstånd från övriga stugområden på berget. Banan är byggd enligt padel-standard och är utrustad med belysning för att vara spelbar så många timmar som möjligt under dagen.

Regler - så spelar du

Padel spelas vanligtvis i dubbel, det vill säga två personer i varje lag. Reglerna är ganska lätta att lära sig och allt som oftast kan man ha riktigt roligt tillsammans redan första gången man spelar.

En boll startar alltid med en serve där den som servar står bakomservelinjen, studsar bollen i marken för att sedan slå bollen under midjehöjd över nät diagonalt i motståndarens serveruta. Om serven går i glasväggen efter marken är den godkänd, men om den går i gallret räknas den bollen som ute. Man har två servar på sig. När spelet väl är igång får bollen studsa max en gång i marken innan du slår över nät, men den får även studsa i gallret och glasväggarna, så länge den studsar i marken först. Glasväggarna på din egen sida kan du dessutom använda som hjälp för att få över bollen till motståndarens sida. Poängräkningen är samma som i tennis, det vill säga 15-0, 30-0, 40-0 o.s.v. Bäst av 3 set gäller.