Vinter Sommar
Ledkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Sommar i Branäs

   Spendera sommaren med äventyr för hela familjen i Branäs! Här hittar du familjevänliga cykelleder, restaurang för sköna sommarkvällar  och en belyst padelbana. I närområdet finns det dessutom möjlighet för fiske, vandring och trailrunning.

Cykla i Branäs

Med Sjöexpressen tar du dig upp till toppen där majoriteten av våra leder börjar. Här hittar du bland annat Nintendo Land, en av våra mest omtyckta skidbackar i Branäs, som under sommartid förvandlas till en minst lika härlig flowled fast i blå svårighetsgrad. För dig som tycker om utsikt och natur kommer cyklingen i Branäs vara belönande. Leden Utsikten, kommer nämligen att gå parallellt med Nintendo Land och bjuda på en fantastisk utsikt ut mot norra Värmlands skogar och Klarälven.

Läs mer

Padel i naturskön miljö

Succésporten som kan spelas av alla. Utmana familj och vänner i denna oerhört populära bollsport. Banan ligger uppe på berget, i anslutning till Soltorget och är bokningsbar från morgon till kväll.

Discgolf

Discgolf är en annan sport som växer för varje sommar, i Branäs  kan familjen utmana varandra i en familjevänlig 9-håls bana. Använd appen Udisc för att kröna vem som blir mästare.

Trailrunning, vandring med hundar och fiske

Runt omkring Branäs finns goda möjligheter för fiske, vandring, kanot och trailrunning. Från toppen av berget hittar du Nordvärmlandsleden som passar utmärkt för både trailrunning, utflykter och promenader. Läs mer om den på Visit Värmland.

Alla fiskekort i regionen säljs digitalt via ifiske.se och barn under 13 år fiskar helt gratis i sällskap med en fiskekortsinnehavare.

Köp digitalt fiskekort

Upplev naturen tillsammans med huskyhundar eller varför inte testa på din kreativitet och tillverka ett eget armband i tenntråd. Läs mer här

Mat & dryck

Centralt belägen vid Soltorget och som en mysig knutpunkt hittar du Ladans Restaurang, här passar det utmärkt att vila sig och njuta av en god lunch för att samla krafterna inför fler åk i lederna. På kvällen blir den stora uteserveringen belyst och blir en underbar plats för sköna sommarkvällar och tillsammanstid.