Familjevänliga cykelleder

I Branäs hittar du underbart mjuka och härliga flowleder som slingrar sig nedför Branäsberget med utsikt över Värmlands natur och Klarälvens slingrande vatten. Hyr cyklar eller ta med en egen, sommaren spenderas bäst med familj och vänner i Branäs.

Se våra leder på sommarkartan

Liftburen ledcykling

I Branäs kan du njuta av familjevänlig liftburen ledcykling i form av härliga flowleder. Flowleder är något som vi anser passar hela familjen, just för att det passar alla typer av åkare och ger en mjukare, enklare och härligare form av ledcykling.

Starten på ert äventyr i våra flowleder får ni enklast från botten av sexstolsliften Sjöexpressen. Liften som ligger uppe på Branäsberget tar er upp till tre leder, två som leder ner till liften igen och en som leder till Soltorget. En av lederna känner ni dessutom igen från vintern. Barnens stora favorit Nintendo Land förvandlas från skidbacke till en slingrig och rolig cykelled på sommaren. Oavsett om ni väljer Nintendo Land eller någon annan av våra leder får ni en härlig tur på cykeln som både stora och små kan njuta av. Alla leder har en lagom lutning för att man ska kunna välja hastighet själv. Det går att åka långsamt, samtidigt som det går att få sig en rejäl utmaning med fart och fläkt.

För att ta dig med cykel till Sjöexpressen är det enklast att följa leden Startsträckan, som börjar vid Soltorget.

Hyra utrustning

Har du ingen egen cykel? Du kan självklart hyra all utrustning du behöver hos oss i Branäs. I vår cykeluthyrning hittar du cyklar för barn, juniorer och vuxna. Cyklarna är byggda i aluminium för att ge så låg vikt som möjligt och är utrustade med rejäla dämpare för att passa både nybörjaren och den som vill utmana sig lite och öka farten i lederna.