Kul på Snö

  • 10 attraktioner på snö
  • För hela familjen
  • Upptäck en ny sak varje dag

I Branäs hittar du allt som behövs för en upplevelse på skidor. Det finns flera aktiviteter runtom berget som passar hela familjen, ta chansen att bli snabbast i familjen på speedski, visa upp dina trick i parken eller lek med Mario och hans vänner i Nintendo Land.

Längst ner på sidan hittar du pistkartan så ni kan leta upp alla äventyr, välkommen till att ha kul på snö i Branäs!

Speedski 

Finns det något härligare än att känna vindens sus nedför backen? Men vem är egentligen snabbast i familjen? I vår bana för speedski kan ni tävla mot varandra och avgöra det en gång för alla. Vinnaren bjuder såklart på varm choklad! Speedski hittar ni i Nordsjöbacken som ligger i Sjöområdet bredvid Nintendo Land.


klicka för större bild

Rollers

Utspridda över berget hittar du roliga rollers (kullar). Perfekta när den minsta vill testa något spännande men även kittlande för en 6-åring när fantasin och viljan att utforska en vanlig backe smyger sig på.


klicka för större bild

Big Air Bag

I Branäs by, precis bredvid knappliften kotten, hittar ni vår Big Air Bag. En stor mjuk kudde som ger både barn och vuxna möjligheten att prova hopp och olika typer av trick som inte vågas göra på snön.


klicka för större bild

Park

När du tränat klart i Big Air Bag så är det dags att bege sig till parken! I Branäs park hittar du hopp, rails och boxar för hela familjen. Vi har två stycken parker, en i Björnbacken med lite mindre hopp, boxar och rails och en lite större i södra delen vid Mattesdalen.


klicka för större bild

Nintendo Land

Den mest magiska delen i hela Branäs. Ta liften upp till toppen och spana sedan norrut där ni hittar en stor staty av Mario. Här börjar Nintendo Land, en härlig skogsbana fylld med kända figurer från Nintendos Mario-spel. kvällstid blir området upplyst med fantastiska färger – en upplevelse för hela familjen.


klicka för större bild

Selftimer

Vem åker snabbast i familjen? Ta chansen att tävla mot både dig själv och familjemedlemmarna. Mattesliftarna ligger precis bredvid så att du kan slipa på tiden under hela dagen!


klicka för större bild

Björnbuseland

Våra uppskattade familjeområden. Här hittar ni djur, figurer och olika typer av banor som de små kan lära sig svänga i. Här vill vi inspirera de allra minsta till att ha kul på snö, det finns ett område i byn och ett uppe vid Soltorget på berget och båda har närhet till grillplatser för snabb energipåfyllning och mysiga luncher.


klicka för större bild (Björnbuseland berg)

Björnbusecup

En rolig äventyrsbana för de mindre eller nybörjaren! Åk slalom ner för en bana och få både pris och en kram av en Björnbuse när du kommit i mål! Björnbusecupen hittar ni i Lobacken uppe på berget och i Sydpolen 3 i Byn.


klicka för större bild (Nummer 22 visar Lobacken)

Skicross

Vid Mattesdalen precis bredvid Mattesliftarna hittar ni nästa tävling för familjen! Skicross-banan! Vem hinner först ner? vem åker snyggast? När ni åkt klart har ni närhet till både parken och selftimer-banan som ligger i samma område.


klicka för större bild


Använd gärna vår pistkarta för att hitta alla äventyr. Är man nybörjare så är det bäst att börja i Björnbuselanden och sedan testa på Nintendoland, selftimer och skicross när man blivit tryggare på skidorna.

Vänd telefonen för att visa kartan