Vinter Sommar
Pistkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Info till boendegäst

Här hittar du nyttig information till dig som är boendegäst hos oss i Branäs. Har du ytterligare frågor kan du hitta svaret i vår FAQ eller kontakta oss via samma sida.
Till FAQ

Linneset

Om ni inte bokade linneset innan ankomst kan ni göra det på plats för 145kr/set. Ring till 054-13 26 00 för att boka. 

Vid avresa lämnar ni lakanen i en hög innanför dörren när ni åker. 

Utcheckning 

Lämna nycklarna i anvisad box vid ert boendes incheckningsplats. Har ni digitalt lås behöver ni inte göra något annat än att checka ut via utchecknings-smset och låsa dörren. 

Se tider för utcheckning på respektive område här. 

Servicepunkter

Har något i boendet gått sönder eller saknar ni något, kontakta oss på 054-13 26 00. Det mesta finns att låna i våra servicepunkter. 

Hitta närmaste servicepunkt

Boenden med digital incheckning

Du som har bokat ett boende med digital incheckning kan åka direkt till boendet när det är dags att checka in. Du öppnar dörren genom att knappa in ett # följt av den 10-siffriga kod du har fått via SMS. Låset lyser grönt när dörren är upplåst. Under resterande del din vistelse räcker det att öppna och låsa dörren med de 5 sista siffrorna i SMS:et. För att låsa stänger du dörren, knappar in den 5-siffriga koden och lyfter upp handtaget. Kontrollera att det är låst genom att trycka ner handtaget.

Sandning och skottning

Vid respektive boende ansvarar gäst själv för skottning. Upplever ni att det är dåligt plogat på vägar och parkering kan ni kontakta oss på 054-13 26 00. Behövs det sandas har vi sandlådor utställda i anläggningen för att underlätta. 

Hitta närmaste sandlåda

Parkering

Bokar ni ett boende via oss ingår det alltid minst en parkeringsplats vid boendet. Vi har även en större allmän parkeringsplats i Branäs by vid infarten samt en vid skiduthyrningen uppe på Branäsberget. 

Ladda elbil

I Branäs erbjuder vi enkel laddning ChargeNode- samt EVcore-appen för dig med elbil. På Branäsberget finns det allmänna laddstolpar i anslutning till Soltorget och på baksidan av skiduthyrningen. I Branäs by finns det 19 st laddstolpar på stora parkeringen vid Bävertorget. Det finns även laddstolpar vid vissa boenden, för de gäster som hyr och bor där, detta är sökbart i vår boendebokning och laddningen betalas via app. 

För boende i Mountain Lodge: 13 st 22kw. Områdeskod för Chargenode: 2345

Allmänna på Soltorget: 6 st. Områdeskod för EVcore: 1677

Allmänna bakom skiduthyrningen: 9 st. (mobila)

Allmänna stolpar vid Byns stora parkering: 10 st 11kw. Områdeskod för Chargenode: 3209

Allmänna stolpar vid Byns stora parkering: 10 st. (mobila)

För boende i Mattestorp Longhouse: 3st 11kw. Områdeskod för Chargenode: 3248

Observera att det är förbjudet att ladda elbilar via eluttag eller uttag för motorvärmare då det kan orsaka överbelastning och elbrand. All laddning ska ske via laddstolpar. Bryter man mot förbudet får man en varning som följs upp med böter på 5000kr om det händer igen. 

Liftkort/skidutrustning

Har ni förbokat liftkort och skidutrustning och valt utkörning står skidorna i skidförrådet. Liftkorten hämtar ni i samma incheckningsbod som nycklarna. Har ni valt att hämta utrustning och/eller liftkort i skiduthyrningen får ni ett sms när det är klart. 

Vid utcheckning kan ni lämna hyrd utrustning i skidförrådet vid ert bokade boende alternativt lämna tillbaka i skiduthyrningen. 

Boka utrustning här

Boka eller ladda liftkort här

Städning 

Städar ni boende själva vid avresa ska Lilla städhjälpen följas. Trasor, rengöringsmedel, dammsugare och mopp finns i städskåpet i respektive boende.  Är ni missnöjda med städningen vid ankomst ring 054-13 26 00 för att göra en felanmälan så kommer vi och åtgärdar. Felanmälan måste inkomma till oss senast 11.00 dagen efter ankomst. 

Önskar ni boka avresestäd ska det göras senast 2 dagar före avresa genom att ringa 054-13 26 00. Det är möjligt att använda RUT-avdrag, uppge då ditt personnummer. Vi reserverar oss för att slutstäd kan vara fullbokat. Om du har beställt slutstädning ska sopor vara tömda och disken ren (det går bra att lämna diskmaskinen igång). 

Rutiner vid maginfluensa

Skulle ni drabbas av sjukdom under er vistelse i Branäs, såsom magsjuka, kontakta oss för att få hjälp att hämta hyrda lakan, låna en tvättmaskin eller liknande. Håll oss gärna informerade om ni drabbas av magsjuka, så att vi kan ta extra hänsyn till detta, och sanera om ni bokat städ via oss. 

Skidförråd 

Har ni bokat skidutrustning med utkörning körs de ut till boendets skidförråd, vissa boenden har skidförvaring i skiduthyrningen, se vad som gäller på din bekräftelse. Nyckel till skidförrådet finns i hallen, oftast på en krok vid klädhängaren alternativt i skåp eller motsvarande.

Produkter med utkörning

Har ni bokat linneset, matpåsar, ved eller skidutrustning med utkörning körs detta ut under er ankomstdag. Vårt mål är att ni ska ha er leverans senast kl 18.   

Wifi 

Har ert bokade boende wifi ska lösenord finnas i anslutning till routern, antingen på routern eller uppsatt på väggen. Finns det en stugpärm i boendet kan det även finnas information om wifi där. Branäs Fritidscenter har inte möjlighet att ge support för routrar som inte fungerar. 

På Ski Lodge, Bävertorget, Mountain Lodge och Soltorget ingår fritt wifi. 

Kamin 

Ryker det in eller har ni svårt att få fyr i kaminen, kontrollera att köksfläkten är avstängd och testa att ställa ett fönster på glänt. 

Har boendet etanolkamin hittar ni instruktioner här.

Bastuavdelning – För gäster på Mountain Lodge, Soltorget och Ski Lodge

På första plan i Mountain Lodge finns en gemensam bastuavdelning för gäster boende på Mountain Lodge och Soltorget. Bor du på Ski Lodge är bastun även där på första plan. Under vintersäsong är bastun varm kl 16.00-22.00. Använd ditt nyckelkort för att komma in. 

Under sommartid behöver du kontakta oss innan din ankomst om du önskar använda bastun.  

Gym  – För gäster på Mountain Lodge och Soltorget

Gymmet hittar du på Soltorget, i Hus-C. Öppettider är  07.00-21.30 och du använder ditt nyckelkort för att komma in.

Aktivitetsrum  – För gäster på Mountain Lodge och Soltorget

Aktivitetsrummet hittar du på Soltorget, i hus C. Öppettider är 09.00-22.30. För att komma in använder du ditt nyckelkort. I aktivitetsrummet finns pingisbord, biljardbord, air hockey, fotbollsspel samt Nintendo Switch.