Vinter Sommar
Pistkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Nyheter 24/25

Vi presenterar nyheterna närmare säsongstart.

Vinterns nyheter i Branäs

Nyheter inför säsongen 24/25 presenteras närmare säsongsstart! Här nedanför kan du läsa om fjolårets expansioner och nyheter.

Helt nytt skidområde börjar ta form – ny backe och lift

Årets stora nyhet! Nu startar vi byggnationen av det helt nya skidområdet Nötåsen uppe på berget och redan till säsongsstart finns en helt ny familjebacke från Nötåsen ner mot Björnliftarna och en tillhörande lift att stå klar. Det byggs även en transportlift samt en skidtunnel under vägen som hjälper dig att ta dig från Nötåsen till det redan befintliga skidområdet. 

Detta är bara starten på vad som blir en storsatsning under kommande säsonger. På sikt ska ytterligare fyra nedfarter byggas på Nötåsen, två längre familjevänliga och två kortare backar för de allra yngsta besökarna, vilket gör att hela Nötåsen kommer rymma totalt fem nedfarter och fyra liftar. Kom hit och se på nära håll det nya skidområdet växa fram! 

Nintendo Land blir både bättre och roligare

Barnens stora favorit blir ännu bättre i vinter! Den välkända äventyrsbanan, som snirklar sig genom skogen, breddas för att bli både lättare och roligare och dessutom kommer det att byggas fler vägar för ännu större valmöjligheter. Självklart så kommer vi även fylla på med ännu fler härliga figurer och karaktärer från Nintendos underbara värld. Ett måste att upptäcka i vinter! 

Stiga Snowracer Land – ett äventyr på berget

Det går att ha kul i Branäs även utan skidor. Tillsammans med Stiga tar vi fram en helt ny snowracerbacke intill liften Lilla Björn på berget. Ta med hela familjen och njut av spänning från snowracersadeln och se vem som är snabbast.  

Fixar du ett körkort i Stiga Snowracer-utmaningen?

Vi fortsätter i samma tema som ovanstående och kan glatt presentera att vi också kommer arrangera Stiga Snowracer-utmaning fem kvällar i veckan. Här kan barnen utmana sig själva i en rolig bana. Bäst av allt? Alla som tar sig igenom banan får ett eget körkort speciellt framtaget för snowracer.  

Skidskolan Kul på snö – vi fortsätter succén från i fjol

Efter en fantastisk respons på vårt test av skidskolan Kul på snö förra säsongen går den nu att boka under hela säsongen. Kul på snö är en äventyrlig skidskola där barn mellan 5-14 år får upptäcka hela berget på ett spännande sätt. Tillsammans med skidläraren utvecklar barnen skidåkningen tillsammans i Nintendo Land, våra parker, speedski-banan och på airbagen. Deltagarna övar balans, kontroll och fart på ett roligt och säkert sätt i enklare hopp, terrängvågor och snirkliga svängar.  

Miniparken får ett rejält lyft – skoj för alla åldrar

Vår minipark i Västersjöbacken var ett populärt tillskott i fjol och i år gör vi den ännu bättre. Med nya terrängvågor, hopp och enklare boxar passar den perfekt för våra yngre gäster, men vi lovar – även ni föräldrar kan få er ett leende på läpparna här.  

Ny sträckning på Funslope

Många älskade förra årets stora nyhet Funslope – och i år finslipar vi den ytterligare. Den slingriga banan, som börjar uppe på toppen intill Nintendo Land, byggs ut och får en helt ny sträckning för att ge ännu roligare upplevelse. Med velodromer runt träd och andra naturliga hinder, blandat med terrängvågor och gupp längs vägen, är vi säkra på att det blir en favorit för många. 

Smidigare skiduthyrning i byn

Till den här säsongen finslipar vi gästens upplevelse i vår populära skidhyra. Dels kommer det bli ett bättre in- och utflöde med tydlig entré och utgång men även en större återlämningsyta som kommer göra det enklare för dig som gäst att returnera din lånade utrustning.

 

Våra boendeområden