Vinter Sommar
Pistkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Säsongens nyheter 22/23

Den här säsongen satsar vi stort på skidupplevelsen i Branäs. En ny sittlift som tar gästerna från Mattesdalen till toppen på rekordtid, ny backe och lift i anslutning till Nintendo Land och dessutom en förbättrad skidupplevelse i Mattesdalen.

Toppexpressen

Nu blir det ännu enklare att nå toppen i Branäs. Under sommaren kommer vi nämligen att bygga en ny expresslift, denna gång från Mattesdalen. Detta blir den tredje expressliften i Branäs. Toppexpressen är ett steg i vår fortsatta satsning på befintliga skidområdet i Mattesdalen men även en viktig del för framtidsprojektet vi kallar Branäs Syd.

Toppexpressen kommer klara av att transportera 2 400 personer i timmen och förutom att öppna upp helt nya åkvägar över Branäs, kommer den även att vara ett mer vädersäkrat alternativ till Gondolen vid kraftiga vindar. Från Byn tar du dig enkelt till Mattesdalen med glidväg, antingen via liften Stora Knappen eller Amundsliften.

Även platån på toppen kommer att justeras för att optimera flödet av åkare som samlas där. Tack vare en ny dragning som går under Gondolen kommer man att nå både Långsvängen, Storbacken och Branten på ett enklare sätt från både Toppexpressen och Gondolen.

Fakta Toppexpressen

  • Längd: 1272m
  • Fallhöjd: 353m
  • Kapacitet: 2 400 personer i timmen
  • Åktid: 4,38 min
  • Antal master: 13
  • Kvällsåkning: Ja

Toppexpressen som, utöver att förbättra skidupplevelsen, kommer att erbjuda fantastisk utsikt över Klarälven.

Strömmen och Kroken

Utöver Toppexpressen utökar Branäs utbudet i skidområdet med en blå backe, Kroken, och en tillhörande släplift, Strömmen. Nyheterna ligger precis intill barnens stora favorit Nintendo Land.

Nya Mattesdalen

Nu blir Mattesdalen bättre än någonsin. Området får en egen parklift, som förutom att den ger barnen snabb tillgång till Pepsi Funpark, även funkar som en smidig transportlift till boenden i Mattestorp via Mattesbacken. Parken får dessutom ett helt nytt koncept och anpassas för att fler ska våga åka och utveckla sig.

Som om inte det vore nog har vi gjort flera förändringar för att förbättra skidupplevelsen. Långsvängen har fått en ny rolig avslutning genom skogen och Torpbacken tar dig nu direkt till påstigningen för Toppexpressen. Dessutom har vi byggt ut och förstorat snöområdet nere vid liftarnas dalstation för att skapa mer utrymme och smidigare liftköer.

Repliftar mellan Räven och Orren

Nu blir det enklare att transportera sig till rullbandet som leder till Västersjöbacken.

Nytt snösystem

Förutom förändringarna för skidupplevelsen i Mattesdalen har vi även byggt nytt snösystem för att snabbare kunna säkra öppning av nedfarterna.

Grillplatser

Grillplatserna vid Lobacken, Björnbacken, Aspen och Räven utvecklas och blir ännu bättre.

Ny samlingsplats

Samlingsplatsen för skidskolan på Berget samlas nu i botten av liften Björnbusen. Mer plats och smidigare för dig som förälder att lämna dina barn.

Vänd telefonen för att visa kartan