Vinter Sommar
Pistkarta
Boka
Brand logo

Säsongens nyheter 22/23

Den här säsongen satsar vi stort på skidupplevelsen i Branäs. En ny sittlift som tar gästerna från Mattesdalen till toppen på rekordtid, ny backe och lift i anslutning till Nintendo Land och dessutom en förbättrad skidupplevelse i Mattesdalen.

Toppexpressen

Nu blir det ännu enklare att nå toppen i Branäs. Under sommaren kommer vi nämligen att bygga en ny expresslift, denna gång från Mattesdalen. Detta blir den tredje expressliften i Branäs. Toppexpressen är ett steg i vår fortsatta satsning på befintliga skidområdet i Mattesdalen men även en viktig del för framtidsprojektet vi kallar Branäs Syd.

Toppexpressen kommer klara av att transportera 2 400 personer i timmen och förutom att öppna upp helt nya åkvägar över Branäs, kommer den även att vara ett mer vädersäkrat alternativ till Gondolen vid kraftiga vindar. Från Byn tar du dig enkelt till Mattesdalen med glidväg, antingen via liften Stora Knappen eller Amundsliften.

Även platån på toppen kommer att justeras för att optimera flödet av åkare som samlas där. Tack vare en ny dragning som går under Gondolen kommer man att nå både Långsvängen, Storbacken och Branten på ett enklare sätt från både Toppexpressen och Gondolen. Inom kort kommer vi presentera fler nyheter för Mattesdalen och skidområdet där så håll utkik i våra sociala medier och skriv upp dig på vårt nyhetsbrev längst ner på sajten.

Fakta Toppexpressen

  • Längd: 1272m
  • Fallhöjd: 353m
  • Kapacitet: 2 400 personer i timmen
  • Åktid: 4,38 min
  • Antal master: 13

Toppexpressen som förutom förbättrar skidupplevelsen kommer bjuda på fantastisk utsikt över Klarälven

Strömmen och Kroken

Utöver Toppexpressen utökar Branäs utbudet i skidområdet med en blå backe, Kroken, och en tillhörande släplift, Strömmen. Nyheterna ligger precis intill barnens stora favorit Nintendo Land.