Nyheter säsongen 2021/2022

I vinter fortsätter vi satsa på skidglädje. Utöver en ny kiosk och åkband i Björnbuseland Byn tillkommer större nyheter som att Långsvängen får en längre dragning ner mot Mattesdalen, den populära Björnbacken får en ny lift och vi utökar dessutom snösystemet för en snabbare och mer effektiv snöläggning.

Vänd telefonen för att visa kartan

Långsvängen blir längre

För två säsonger sen byggde vi Långsvängen, en backe som blivit oerhört populär med sina långa åk och vackra utsikt. I år sätter vi den sista prägeln på backen och binder ihop den med ett till område, Mattesdalen. Härifrån kan du dessutom förlänga ditt åk genom att ta den gröna backen Gondolstigen till byn.

Effektivare snöläggning

I vinter flyttar vi en del av våra snökanoner samt installerar nya på strategiskt utvalda platser. Bland annat förstärker vi den populära Storbacken, Sidvinden och Björnbuselandet på berget.

Björnbuselandet blir ännu bättre!

Ett av barnens favoritområden i Branäs är såklart Björnbuselandet i Byn. Här finns förutom barnvänliga liftar och backar även en pulkabacke. Till vintern satsar vi ännu mer på området genom att bygga ett till åkband för de allra minsta skidåkarna. Dessutom blir det en ny kiosk där både barn och vuxna kan fylla på energin med fika.

Ny lift i Björnbacken

I vinter blir det ännu smidigare att ta sig till toppen från Berget, detta blir möjligt tack vare en helt ny knapplift som kommer gå parallellt med den befintliga Björnliften. Förutom snabbare väg till toppen blir det också enklare att få fler åk i Björnbacken, en av våra bästa backar att utveckla sin skidåkning i.

Ny Big Air Bag

En av de bästa sakerna med en skidsemester är allt roligt som finns att göra på Berget. I botten av Amundsbacken kommer vi placera en helt ny sorts Big Air Bag som är enklare att använda sig av, både när man ska hoppa och när man ska ta sig av. Den nya hoppkudden kommer med sin smarta design se till att ännu fler får möjligheten att ha kul på snö.


Se fram emot en skidsemester i vinter och upptäck årets skidanläggning 2021. Här nedanför hittar du alla våra boenden. Allt ifrån moderna lägenheter till stora, mysiga stugor, vilken blir din favorit?

Våra boendeområden