Vinter Sommar
Pistkarta
Öppettider
Boka
Brand logo

Få ut mer av skidåkningen och ha roligt tillsammans.

I Branäs skidskola har vi glädjen till skidåkning som bas i vår undervisning. Utifrån det anpassar vi lektionerna efter våra gästers ålder och tidigare erfarenheter av skidåkning. Det viktigaste för oss är att du lämnar skidskolan med glädje för skidåkning.

Välj rätt nivå

Innan du anmäler ditt barn till skidskolan, tänk noga efter vad som är rätt grupp. Välj inte en för svår, utan fundera på vad ditt barn kan och är bekväm med så att nivån stämmer överens med ditt barns förkunskaper. Se på kartan över skidskolans samlingsplatser så att ni är säkra på vart ni ska möta upp.

Bra att tänka på

Förbered barnet

Det är bra om barnet ätit och gått på toaletten innan skidskolan börjar.  Var ute i god tid så barnen är lugna till skidskolan börjar, det tar alltid längre tid än man tror att komma ut i backen. Se på kartan över skidskolans samlingsplatser så att ni är säkra på vart ni ska möta upp. Tänk också på att klä barnen så att de inte fryser och att någon form av energiintag strax innan lektionen kan vara till stor fördel för orken och viljan.

Våga lämna

Att kika på barnets träning tycker många är kul, men att låta bli kan vara klokt. Att våga lämna barnet i skidskolan själv, om du inte har barn med särskilda behov, är ofta mycket värdefullt. Det brukar göra det lättare för barnet att fokusera på vad skidläraren förmedlar, och stärker relationen dem emellan.

Glöm inte hjälmen

Tänk på att i vår skidskola ska alla ha hjälm, barn som vuxna.

Skidskolans samlingsplatser

Samlingsplats för skidskola Branäs berg är vid botten av Björnbacken.

Samlingsplats för skidskola Branäs by är vid Björnbuseland By.

Klicka här för att se karta