Kul att du är intresserad av att boka din skidresa hos Branäs!

Fyll i ditt namn och och telefonnummer så ringer vi upp!
När vill du bli uppringd? Skicka
Boka online

Längdskidor & övriga aktiviteter

 

 

Branäsappen

ROLIGA UTMANINGAR OCH SPEL

Vår app är till för hela familjen och rolig att använda både i bilen på väg hit och under skidresan. Mobilappen finns både för iPhone och Android.

Sakjakten

Hjälp Björnbusarna att hitta försvunnen utrustning ute i Branäs backar samtidigt som ni löser spännande mysterier. Varje dag kommer det upp en ny pistkarta med fyra platser utmärkta. Det gäller att ta sig till platserna, hitta skylten med koden och skriva in den i appen. Alla som deltar i jakten kan dessutom hämta ett pris i Sportshopen.

Pistkartan

Lär känna skidanläggningen och de olika backarna. Bra både som förberedelse till semestern och som underhållning när ni redan är på plats.

Brädspelet

Ett lättspelat familjespel med charmiga figurer och roliga, allmänbildande quiz-frågor. Svårighetsgraden går att ställa in, så alla i familjen kan spela samtidigt.

 

Spårkarta och information

I Branäs finns väl underhållna längdspår med plats för både klassisk stil och skating. I spårlängden på totalt 28 kilometer ingår sex olika spår i varierande längd. Perfekt för både nybörjare och vana skidmotionärer!

Spårkort

Spårkort till längdskidspåren köper du i Infocenter eller i skiduthyrningen på berget. Ditt liftkort för alpinåkning fungerar även som spårkort. Om du inte har ett ordinarie liftkort och vill åka längdskidor måste du köpa ett spårkort.

Längd på spåren

1,5 km, 1,5 km (elljusspår), 2,5 km, 5 km, 7,5 km, 10 km. 1,5 km spåret är lätt, 5 km spåret medelsvårt och de andra är småkuperade med en brant nedförsbacke i slutet.
I spåret på 2,5 km är hundar tillåtna.

Längdspår i Byn
Nu finns det en kortare längdslinga, ca 600 meter långt, på fältet mellan campingen och pulkabacken i Byn. Inget spårkort behövs.

Här kan du se den senaste uppdaterade statusen på spåret.

Pris:

90 kr/vuxen

60 kr/ungdom

Gratis för barn​

 

Hitta till spåren

Bor du uppe på Branäsberget är det enkelt att ta sig till spårcentralen som ligger väster om Ladan.

Bor du i Branäs by tar du gondolen till toppen (gratis) och åker/går sedan enklast över skidbron, svänger ner i Genvägen (grön backe), vidare ut i Lobacken (grön backe) till Ladan och vidare till spårcentralen. Det är också möjligt att gå genom stugbyn Lohyllan.

Bor du i Mattestorp tar du stolliften Medvinden upp (gratis) och åker sedan spåret snett upp till vänster från avstiget. Spåret tar dig ned till vägen som du korsar och sedan ansluter till spårsystemet.

Hyr längdskidor

Om du inte har egen längdskidutrustning med dig finns det att hyra hos skiduthyrningen i Branäs by och på berget.

Vanliga frågor och svar om längdskidor

Stäng
Vad finns det för längdspår i Branäs?

Vi har totalt 20 km längdspår i Branäs. Samtliga är uppe på Berget. Spårcentralen ligger väster om Ladan. Det finns elljusspår som är 1.5 km.

De övriga spåren är 2.5 km, 5 km, 7.5 km respektive 10 km långa.1,5 km spåret är lätt, 5 km spåret medelsvårt och de andra är småkuperade med en brant nedförsbacke i slutet.

Stäng
Finns det någon spårkarta över längdspåren?
Stäng
Finns det elljusspår som är öppna?

Det finns ett elljusspår som är 1,5 km.

Stäng
Finns det något längdspår nere i Byn?

Nej, alla längdspår är uppe på Berget.

Stäng
Hur kan man ta sig till och från längdspåren om man bor i Byn?

Om man har möjlighet kan man ta bilen upp och parkera vid spårcentralen. Ett alternativ, som främst rekommenderas till erfarna åkare, är att åka gratis med gondolen upp till toppen och därifrån glida nerför bron, Genvägen och Lobacken för att sedan fortsätta förbi Ladan mot spårcentralen.

För att ta sig tillbaka till Byn kan man antingen åka Björnliften upp till toppen alternativt gå förbi Aspen och vidare upp till toppen. Därifrån kan man åka gratis med gondolen ner till Byn.

Stäng
Måste hundar vara kopplade i längdspåren?

Vi har ett längdspår i Branäs där man gärna får ha hund med. Spåret är 2,5 km långt och det är koppel på som gäller!

Väder
Pister
0/30
Liftar
0/22
Webbkamera
Snödjup
60cm
Temperatur
Temp
Längsta åk
3km
Längdspår
0/28km