Nyheter säsongen 2020/2021

Branäs fortsätter sin expansion och det här året handlar nyheterna om skidglädje och att ha kul på snö. Utöver den tidiga nyheten som släpptes under våren, om gratis avbokningskydd, så kommer området kring Mattesdalen att få ett lyft till vintern med flera nyheter. Med en ny släplift, ny nedfart, ny pulkabacke, rullband och ett minilivs i Mattesstugan kommer området att passa alla familjemedlemmar, oavsett ålder och skicklighet.

Mattesdalen

Mattesdalen är det sydligaste området i Branäs och ligger omgivet  av vacker skog, närhet till Mattestorp Village och med en fantastisk utsikt över Klarälven. Området har länge varit ett populärt område för familjer med lite äldre barn eller för de som vill nöta röda backar dagen lång i Övre stormen. Med årets nyheter kommer Mattesdalen bli till ett komplett skidområde där alla familjemedlemmar – oavsett ålder och skicklighet – kan spendera hela dagen med närhet till Mattesstugan som i år är både restaurang och minilivs, sittlift, snöpark, pulkabacke, rullband, selftimer, skicross, grillplatser samt röda och blåa nedfarter.

Sommarbild över området Mattesdalen

Till vänster om stolsliften Medvinden och Mattesgapet kommer den nya blå nedfarten ligga.


Gratis avbeställningsskydd och tidigare bokning

För att våra gäster inför vintersäsongen 2020/2021 ska känna sig trygga med vår bokning infördes gratis avbeställningsskydd. Nu har alla våra gäster som bokar innan 30 september möjlighet att avboka sin resa 30 dagar innan ankomst, avbryta den helt eller ändra sitt boende.

Många gäster har också efterfrågat att kunna boka sin resa tidigare, något som vi löste genom att öppna vår bokning inför säsongen rekordtidigt. Med tidig bokning och ett tryggt avbeställningsskydd kan våra gäster koppla av under sommarhalvåret och se fram emot vinterresan i lugn och ro.


Långsvängen blir längre och ny lift i Byn

Långsvängen var en av årets nyheter förra året och blev snabbt en favorit hos många skidåkare med sin bredd, blåa lutning och utsikt. I år blir den populära backen längre och dessutom, blå hela vägen från toppen ner till byn. Från Byn kommer man även kunna ta den nya knappliften, Stora Knappen. Ett enklare sätt för dig som inte vill ta dig till Mattesdalen via toppen. Ta liften upp för att sedan skråa ner via gröna eller blå backar till Mattesdalen.


Loliften 2

Till vintern utökar vi liftsystemet med ännu en lift, Loliften 2! Med den nya liften kommer fler komma ut i backarna snabbare, det blir mindre liftköer och ännu smidigare att ta sig till Byn och det nya området i Mattesdalen! Loliften 2 kommer gå parallellt med nuvarande lift och avstiget till höger om bron kommer dessutom bli längre och bättre.


Bävertorget

Många gäster har efterfrågat boende i lodge-stil i anslutning till Björnbuselandet i Byn och till vintern kan vi med glädje meddela att Bävertorget, ett nytt boende vid Gondolen och Björnbuselandet, kommer vara bokningsbart. Alla lägenheter har bastu och på bottenplan ligger ett stort skidförråd så att alla familjer får plats med sin utrustning.